Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η πρώτη φωτογραφία του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, "ελεύθερου και ωραίου" στο Μέριλαντ των ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ έχει "δραπετεύσει" ο Ανδρέας Γεωργίου. Ο άνθρωπος που έστειλε την Ελλάδα στα μνημόνια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ζει πλέον στα προάστια του Μέριλαντ. Ρεπορτάζ για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, φιλοξενεί το Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι είναι "ο πιο ανεπιθύμητος άνδρας στην Ελλάδα" και τονίζει πως οι Ελληνες "κυνηγούν αυτόν που διόρθωσε τα ψεύτικα στατιστικά της χώρας του"¨.

 Την ίδια ώρα λοιπόν που η Ελλάδα βίσκεται στο χείλος του οικονομικού γκρεμού και οι Έλληνες πολίτες στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής, ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΛΣΤΑΤ ζει ελεύθερος και ωραίος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κάνοντας μάλιστα, προκλητικά, προσπάθειες ώστε να "αγιοποιηθεί". Και σε αυτή την προσπάθεια συμβάλει και το Bloomberg με το ρεπορτάζ του. 
Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου δούλευε για 21 χρόνια στο ΔΝΤ, και τονίζει πως όταν η Ελλάδα χρεοκοπούσε, ο Γεωργίου "ένιωσε το πατριωτικό καθήκον να βοηθήσει την χώρα του", αναφέροντας μάλιστα πως έκανε αίτηση online για την θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
Εξι χρόνια μετά, "αντί να θεωρείται ως ο ήρωας που βοήθησε να διορθωθούν τα οικονομικά της Ελλάδας, ο Γεωργίου είναι μισητός εκεί. "Η έκθεση του για τα δημόσια λογιστικά, αποκάλυψε χρόνια ψεύτικων στατιστικών και τον έκανε στόχο για επικριτές που τον κατηγορούν για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας". Ο 55χρονος Γεωργίου σύμφωνα με το Bloomberg ζει τώρα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και πλέον αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες. "Είναι πέρα από τη φαντασία μου", λέει ο Γεωργίου. "Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τόσο τραγικό", τονίζει.
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, οι φίλοι του Γεωργίου κάνουν άνοιγμα προς τους πρώην συναδέλφους στη Fed, τον Λευκό Οίκο και το ΔΝΤ ελπίζοντας οι ΗΠΑ να πιέσουν την Ελλάδα να σταματήσει τη δίωξη του οικονομολόγου και να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα των στατιστικών του. Ο ίδιος ο Ανδρέας Γεωργίου υπερηφανεύεται για το έργο που έκανε "Μπορώ να σας πω ότι εγώ δεν μετανιώνω για τίποτα, από ό, τι έχω κάνει. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, επειδή βοήθησα τη χώρα μου".
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αντιπροσωπεύεται από δύο δικηγόρους στην Ελλάδα και όπως αναφέρεται κάνει προσπάθειες για την υπεράσπισή του και να εξοικονομήσει χρήματα. Ένας δικτυακός τόπος που έχει συσταθεί από μια ομάδα διεθνών στατιστικολόγων έχει συγκεντρώσει περισσότερα από € 8000 για λογαριασμό του. Ένα δεύτερο ταμείο έχει συγκεντρώσει περίπου $ 17.000.
Ο Γεωργίου, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ψάχνεται αλλά δεν έχει καμία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης. «Αυτός είναι σε κατάθλιψη», λέει ο Edwin Trooman, πρώην υπάλληλος Federal Reserve και τοy Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος είναι μέρος της ομάδας «φίλων του Γεωργίου» που έχουν ξεκινήσει μια διεθνή προσπάθεια άσκησης πιέσεων για την ευαισθητοποίηση των σοβαρότητα της κατάστασής του και να βελτιώσει την εικόνα του στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται ως ένας άκαμπτος, πολιτικά αφελής στατιστικολόγος.
Όπου φίλοι Ανδρέα Γεωργίου το πρκακτορείο Bloomberg αναφέρει τον Robert Kyle, συνεργάτη στο δικηγορικό γραφείο Hogan Lovells και πρώην μέλος του Λευκού Οίκου υπό τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος εκτελεί χρέη δικηγόρου του. Καθώς και τον Nicolas Véron, Γάλλο οικονομολόγο, ο οποός πραγματοποιεί εκστρατεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αθώωση του καταζητούμενου στην Ελλάδα, Ανδρέα Γεωργίου. "Ένας άνθρωπος αρνείται ότι συμμετείχε στο μαγείρεμα των στατιστικών και πληρώνει με πολύ βαρύ προσωπικό τίμημα" λέει ο Véron.
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...