Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

“Έχει η Ελλάδα ζωή σ΄ αυτή την ευρωζώνη”; Ο Τσακαλώτος έθεσε το πιο σοβαρό ερώτημα

«Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα. Και αυτό, το Κοινοβούλιο δεν το έχει συζητήσει. Ποιες είναι οι απόψεις σας για το πού πάει η Ευρωζώνη, για το πώς πρέπει να βελτιωθεί, για το αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη, και αν δεν μπορεί, τί χρειάζεται να γίνει; Δεν έχω ακούσει τίποτα, ούτε από εσάς ούτε από τον κ. Στουρνάρα. Ισως, νομίζω, ότι ήρθε ο καιρός να γίνει αυτή η συζήτηση».
Αυτά  είπε στην υποεπιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του χρέους απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση,ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κι επειδή είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η ΝΔ να φωνάζει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βγάλει από την Ευρωζώνη”,λέμε να προλάβουμε πριν ξεκινήσει …η παράσταση.
Ο κ.Τσακαλώτος έθεσε ένα πολύ σωστό ερώτημα.Θα το πηγαίναμε και πιο πίσω. Είμασταν έτοιμοι να μπούμε στην ευρωζώνη; Δεν μας απάντησε ποτέ σ΄ αυτό το ερώτημα ο “αρχιτέκτονας” της εισόδου μας ο κ.Σημίτης.Κι όσοι πιθανόν να είχαν “ψάξει” το θέμα αντιμετωπίζονταν τότε ως “μίζεροι που δεν επιθυμούσαν τη πρόοδο της χώρας”.
Το πως μπήκαμε στην ευρωζώνη με το έτσι θέλω είναι πια λίγο πολύ γνωστό. Μεταξύ άλλων φορτωθήκαμε και μπόλικα άχρηστα όπλα που τα πληρώσαμε πανάκριβα. Ο Σημίτης έβγαλε τις φωτογραφίες του μπροστά από το ΑΤΜ που έβγαλε τα πρώτα ευρώ,έχοντας δίπλα του τον Παπαδήμο …κι όλα καλά για εκείνους και δράμα για εμάς…
Έχουμε ζωή σ΄ αυτή την ευρωζώνη έτσι όπως κατάντησε; Δεν πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε το ερώτημα που θεωρείται …ταμπού; Δεν πρέπει να το απαντήσουμε; Τι μας πρόσφερε η ευρωζώνη δεν πρέπει να το μετρήσουμε και να βάλουμε στη ζυγαριά τα πράγματα για να διαπιστώσουμε τι μας συμφέρει και τι όχι; Είναι σοβαρή αντιμετώπιση να έχει ταυτιστεί το τέλος της παρουσίας μας στην ευρωζώνη με …την καταστροφή του πλανήτη;Η χώρα έχει περάσει απείρως δυσκολότερες καταστάσεις και στάθηκε όρθια…Θα …εξαφανιστεί από το χάρτη επειδή δεν θα βρίσκεται υπό τις φτερούγες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;
Δεν λέμε ότι πρέπει να φύγουμε αύριο το πρωί από την ευρωζώνη.Λέμε ότι το θέμα συζήτησης που έθεσε ο κ.Τσακαλώτος προφανώς χωρίς να το θέλει κιόλας είναι το βασικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί από τους πολιτικούς μας.Ειδικά από τη ΝΔ που ετοιμάζεται υποτίθεται να κυβερνήσει.Θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει τον Σόϊμπλε σαν…Μωυσή  με τις δέκα εντολές σε ντοσιέ της Deutschebank και να απαντήσει στο ερώτημα: έχουμε ζωή εντός αυτής της κατάντιας που λέγεται ευρωζώνη; Αν δεν το κάνει και συνεχίσει να παριστάνει τον “επιμελή μαθητή” όπως έκανε και ο Σαμαράς, δεν νομίζουμε ότι θα μακροημερεύσει ως κυβέρνηση αν τελικά την επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες.
Αν αποφασίσουμε ότι η παραμονή είναι η μοναδική ελπίδα της χώρας ας το πάρουμε απόφαση κι ας ακολουθήσουμε με συνέπεια αυτό το δρόμο…Με την ελπίδα ότι …τα εγγόνια μας -αν ζήσουμε και πολλά χρόνια- θα υποδεχτούν την ανάπτυξη.
Αν όχι ας πάρουμε αποφάσεις για το πως θα πορευθούμε.
Όλα αυτά όμως απαιτούν σοβαρότητα κι όχι πολιτικούς και πολιτικές της …ατάκας.Γιατί τα τελευταία χρόνια όπως θα ΄χετε διαπιστώσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανεξαρτήτως των κομμάτων που έχουν το κάθε ρόλο αυτό κάνουν: ανταλάσσουν ανακοινώσεις και δηλώσεις με εξυπνακίστικες ατάκες για το ποιος …εκτελεί καλύτερα τη συνταγή του Γερμανού Μωϋσή. Και μαζί μ΄ αυτή και τη χώρα…
Οι Έλληνες,νομίζουμε, δεν είναι καθολου κατά της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης.Υπήρξαν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της.Όμως αυτή η ιδέα,το σχέδιο,το όνειρο πέθανε! Δεν υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη όπως μας την διηγήθηκαν ως αφήγημα. Ας το πάρουμε απόφαση κι ας δούμε τι θα κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...