Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζονται οι διώξεις στην Τουρκία: 103 εντάλματα σύλληψης για ακαδημαϊκούς

Συνεχίζονται οι διώξεις στην Τουρκία: 103 εντάλματα σύλληψης για ακαδημαϊκούς – Media
Οι Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 103 ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, μεταδίδει το δίκτυο NTV της Τουρκίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη 70 πανεπιστημιακοί έχουν ήδη συλληφθεί σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την πόλη.
Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν καθηγητές, βοηθούς καθηγητών, βοηθούς έρευνας καθώς και διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου, λόγω του ότι βρέθηκαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «ByLock», η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.
Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές διερευνούν τις σχέσεις των εν λόγω ατόμων με την κουρδική «τρομοκρατία».
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Γκιουλέν έχουν συλληφθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί και έχουν κλείσει περισσότερα από 900 εκπαιδευτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και 15 ιδιωτικά πανεπιστήμια, που φέρονται ότι ήταν στην υπηρεσία της οργάνωσης, ενώ εκτιμάται πως περισσότεροι από 100.000 δσημόσιοι υπάλληλοι έχουν αποταχθεί λόγω του ότι φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...