Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Διακήρυξη της Παράταξης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ στο ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τις Εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Παράταξη στο ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τις Εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Εδώ και 6 χρόνια οι μηχανικοί και όλος ο λαός βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο αντεργατική-αντιλαϊκή επιδρομή σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, που για τους περισσότερους συναδέλφους μηχανικούς έχει πάρει πλέον χαρακτήρα επαγγελματικής εξόντωσης.
Η ανεργία, η εποχιακή απασχόληση, η μερική απασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Οι 6 στους 10 συναδέλφους μηχανικούς αδυνατούν να πληρώσουν τις δυσβάσταχτες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ και έχουν κάνει παύση πληρωμών προς το ταμείο, και καθώς περνάει ο καιρός τα χρέη τους συσσωρεύονται και γιγαντώνονται. Πολλοί συνάδελφοι ξεγράφονται από το ΤΕΕ για να γλυτώσουν από τις δυσβάσταχτες εισφορές, ενώ την ίδια στιγμή, πολλοί νέοι συνάδελφοι που παίρνουν πτυχίο δεν εγγράφονται καθόλου στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ, γιατί γνωρίζουν ότι λόγω της γενικευμένης ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, και τα χρέη τους θα συσσωρεύονται.
Οι αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο τα γραφεία τους φορτωμένοι με χρέη και υποχρεώσεις. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα βιώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία στον έπακρο, στο έδαφος της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Οι μηχανικοί του δημοσίου υφίστανται τη μία μείωση μισθού μετά την άλλη υπό την απειλή της διαθεσιμότητας – απόλυσης.
Η καταστροφική πολιτική που επέβαλλαν στο λαό τα τελευταία 6 χρόνια, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, κτλ), σε στενή συνεργασία με την Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του 25% της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, που αποτελεί μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση και από αυτή που βίωσαν πολλές χώρες κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παρατάξεις των κομμάτων αυτών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, κτλ) στο κεντρικό ΤΕΕ και στο Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις μνημονικές κυβερνήσεις και όλα τα καταστροφικά για τους μηχανικούς και το λαό Μνημόνια. Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο μέρος των μηχανικών έχουν ήδη οδηγηθεί στην ανεργία και την εξαθλίωση, στην έξοδο από το επάγγελμα και στη μετανάστευση.
Η παράταξή μας, η Αριστερή Πρωτοβουλία Μηχανικών Ανατολικής Στερεάς, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των διεκδικήσεων τα τελευταία χρόνια και ήμασταν παρόντες σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και σε όλες τις απεργίες αυτού του διαστήματος.
  • Εμείς, δεν βλέπουμε τα προβλήματα των μηχανικών ως κλαδικά ή συντεχνιακά ζητήματα. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η μοίρα όλων των μηχανικών είναι συνυφασμένη με την τύχη της κοινωνίας και την έκβαση της συνολικότερης εργατικής και κινηματικής μάχης που δίνει η εργαζόμενη πλειοψηφία και οι άνεργοι, για την ανατροπή των Μνημονίων και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, για την έξοδο από το σφαγείο της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που όλοι μαζί καταδικάζουν το λαό στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
  • Εμείς θεωρούμε πως τα δραματικά προβλήματα της κοινωνίας και των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, δεν πρόκειται να λυθούν όσο η επίσημη ανεργία στον γενικό πληθυσμό παραμένει στο 25%, και η ανεργία των νέων μέχρι 35 ετών στο 60%, όσο υπάρχει η μαύρη, η ελαστική, η εποχιακή και η μερική απασχόληση και όσο υπάρχουν τρόποι να εισφοροδιαφεύγει το μεγάλο κεφάλαιο. Η ανεργία δεν πρόκειται να μειωθεί όσο εφαρμόζονται τα καπιταλιστικά Μνημόνια και οι αποικιοκρατικές Δανειακές Συμβάσεις της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία.
Η παράταξή μας, η Αριστερή Πρωτοβουλία Μηχανικών Ανατολικής Στερεάς, και όλοι οι αγωνιστές που συσπειρωνόμαστε γύρω από αυτήν, θεωρούμε πως η βραχυπρόθεσμη επιβίωση των μηχανικών αλλά και όλης της κοινωνίας περνά μέσα από βαθιές πολιτικές ρήξεις και ανατροπές, για τις οποίες πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι πληττόμενοι μηχανικοί και τα λαϊκά στρώματα. Το πραξικοπηματικό πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο το 2015, απέδειξε περίτρανα ότι δεν είναι αρκετή η γενικόλογη και αόριστη καταγγελία ενάντια στα Μνημόνια, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο ρήξης και ανατροπής. Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά, πρέπει να καταργήσουμε τα Μνημόνια και τις αποικιοκρατικές Δανειακές Συμβάσεις και να διεκδικήσουμε την έξοδο από το σφαγείο του Ευρώ και της ΕΕ. Αν θέλουμε δαπάνες για δημόσια έργα προς όφελος του λαού, για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, πρέπει να διαγράψουμε το παράνομο και τοκογλυφικό δημόσιο χρέος, που ο ελληνικός λαός δεν οφείλει να αποπληρώσει, επειδή δεν το δημιούργησε εκείνος. Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε από τους πλειστηριασμούς, πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών. Αν θέλουμε να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια συνταξιοδότησης, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις και να δουλέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με αυτοδιαχείριση, τα εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές.
Κι όλα αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει και να τα επιβάλλει μόνο ένα μαχητικό, μαζικό, συνειδητοποιημένο λαϊκό και εργατικό κίνημα, μέρος του οποίου πρέπει να είναι και οι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι μηχανικοί.

Οι υποψήφιοι της παράταξής μας, Αριστερή Πρωτοβουλία Μηχανικών Ανατολικής Στερεάς, για τις Εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016 στο Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Τεχνικού Επιμελητηρίου, είναι:
Για τη Φθιώτιδα:
Βασίλειος Ζούμπος - Πολιτικός Μηχανικός
Αθανάσιος Παπαδόπουλος - Μεταλλειολόγος-Μετ/γος Μηχανικός
Για τη Βοιωτία:
Δημήτριος Τζουβελέκης - Χημικός Μηχανικός
Σπυρίδων Λάμπρου - Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης
Για τη Φωκίδα:
Ιωσήφ Βάσωφ - Χημικός Μηχανικός

Παρακαλούμε, δείτε αναλυτικά το σύνολο της Διακήρυξης της Παράταξης μας στο επισυναπτόμενο αρχείο. ΕΔΩ
Επικοινωνία:
Τηλ: 6979115155, 6948285152, 6932627523
Ε-mail: aristeri.prwtovoulia.mixanikwn@gmail.com Facebook: Αριστερή Πρωτοβουλία Μηχανικών Ανατολικής Στερεάς
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...