Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΝΕΣΑΙ… ΔΕ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ!!!

«ΜΙΚΡΑΝ, ΜΙΚΡΑΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ ΨΥΧΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙ ΜΑΖΑΙ, ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΑΡΔΙΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΑΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΦΟΥΣ».
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ : «Εις Ανδρέαν Κάλβον»
Νομοτελειακή συνέπεια και απόρροια μιας εποχής, στην οποία πρωταγωνιστούν πολλές, δυστυχώς,υπερτιμημένες οντότητες, ήτοι οι συνήθεις καρπαζοεισπράκτορες του δημόσιου βίου, οι ψεύτες και οι λοιποί, ιδιοτελείς ανεπάγγελτοι λαοσωτήρες, «περιτρίμματα» μιας άλλης ξεπερασμένης πολιτικής εποχής, με αστεία καθεστωτική, πατερναλιστική και δεσποτική συμπεριφορά!!!! Αυτό, άλλωστε, αντανακλά, η περιρρέουσα, αποπνικτική, μίζερη, κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα της εποχής!!!
Να γιατί, σήμερα, την εποχή της πανθομολογούμενης διάρρηξης της βάσης εμπιστοσύνης έναντι των πολιτικών θεσμών, την εποχή της κρίσης αντιπροσώπευσης και της άνευ όρων κατάρρευσης των κοινωνικών δομών, η προάσπιση των αρχών της δημοκρατίας, η υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και, η βαθιά ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής νοοτροπίας-κουλτούρας των πολιτών, συνιστούν ένα από τα κατ’ εξοχή. κύρια αιτήματα της εποχής. Σε κάθε περίπτωση, η θωράκιση της δημοκρατίας και η λειτουργία του πολιτεύματος, αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες και όχι μόνο, το πολιτικό προσωπικό!!! Άλλωστε, αξιοπρεπής, ενεργός πολίτης δε γεννιέσαι, γίνεσαι!!!

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός – Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...