Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ενα ηφαίστειο κοντά στην Ρώμη ανησυχεί τους επιστήμονες

Την στιγμή που η Ιταλία ζει τον τρόμο από τους αλλεπάλληλους σεισμούς, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα ηφαίστειο σε πολύ μικρή απόσταση από τη Ρώμη, που είναι ανενεργό εδώ και αιώνες.

Το ηφαίστειο βρίσκεται στην περιοχή με την ονομασία “Λόφοι Αλμπάνι” σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα όρια της ιταλικής πρωτεύουσας, κάτω από τις πόλεις Ariccia, Castel Gandolfo και Albano.
Οπως αναφέρει αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Geophysical Research Letters, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων αναφέρει ότι το έδαφος σηκώνεται κατά 2 έως 2 χιλιοστά τον χρόνο καθώς υπόγειοι χώροι αρκετά χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια γεμίζουν σταδιακά με μάγμα. Οι μετρήσεις για την ‘άνοδο του εδάφους επιβεβαιώνονται από δορυφορικές φωτογραφίες όσο και από σεισμογραφικές μετρήσεις.
Πάντως οι επιστήμονες σπεύδουν να επισημάνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ακριβείς προβλέψεις για την έκρηξη του ηφαιστείου, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να συμβεί ακόμη και σε χίλια χρόνια από τώρα.
Προηγούμενες μελέτες έδειχναν ότι το ηφαίστειο ενεργοποιείται κάθε 40.000 χρόνια, αλλά οι νεώτεροι υπολογισμοί εκτιμούν ότι η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα, στα 30.000 χρόνια. 
 
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...