Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Σύσσωμοι  οι εργαζόμενοι του ΓΝ. Άμφισσας αντιδρούμε στην μετακίνηση του αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας προς το Γ.Ν.Λαμίας.
Κρίνουμε ότι η επίπτωση της απόφασης είναι η υποβάθμιση του νοσοκομείου μας σε κέντρο ημέρας, σε συνδυασμό  με την μη λειτουργία της παθολογικής κλινικής,  την έλλειψη καρδιολόγων και τώρα, την αδυναμία εκτέλεσης τακτικών και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων.
Επίσης απαξιώνονται όλες οι ειδικότητες και οι εξειδικεύσεις τους(πχ. λαπαροσκοπική χειρουργική,   θυρεοειδεκτομές, αρθοσκοπική χειρουργική).
Η κατάσταση αυτή εκθέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο ,αλλά και τους ιατρούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Είναι ευθύνη της πολιτείας αλλά και των πολιτικών η ιεράρχηση των αναγκών η οποία πρέπει να λαμβάνει υπ΄όψιν της,την εξασφάλιση βασικών ,ζωτικών για δευτεροβάθμιο νοσοκομείο λειτουργιών.
Το νοσοκομείο Λαμίας δεν μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του διαχρονικά με αφαίμαξη των περιφερειακών νοσοκομείων ,μη φροντίζοντας έγκαιρα την κάλυψη των κενών του.
 Το νοσοκομείο της Άμφισσας έχει χαρακτηριστεί ως άγονο λόγω των δυσκολιών στην στελεχωσή του,εξαιτίας του δυσπρόσιτου χαρακτήρα του νομού, των δύο φυλακών υψίστης ασφαλείας και παρόλα αυτά επιλέχθηκε κατά κύριο λόγο αυτό για την κάλυψη του Γ.Ν. Λαμίας.
Ζητούμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης αυτής και την ενεργοποίηση της πολιτείας,των πολιτικών,των θεσμικών οργάνων και των πολιτών ώστε να συστρατευθούν στην ακύρωση της απόφασης αυτής.
Η λειτουργία του Γ.Ν.Άμφισσας είναι θέμα που αφορά τον καθένα μας άμεσα και αποτελεί στόχο πρωτεύουσας σημασίας για κάθε εργαζόμενο του νοσοκομείου μας.
      Οι ιατροί  και οι εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου Άμφισσας και κέντρων υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...