Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Το κόμμα της Μέρκελ αλλάζει στάση στο μεταναστευτικό και «τρομάζει» την Ελλάδα.

Το προτεινόμενo από την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κατευθυντήριο σχέδιο ενόψει του συνεδρίου του τον Δεκέμβριο στην πόλη 'Εσσεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προβλέπει την άμεση προώθηση των διασωθέντων προσφύγων στην Βόρεια Αφρική. Επίσης γίνεται και λόγος για "ζώνες διέλευσης" στα σύνορα, όπως γράφει η συντηρητική εφημερίδα "Die Welt".

 "Τα γεγονότα του παρελθόντος έτους δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν" αναφερόταν ήδη στο αρχικό κείμενο του σχεδίου και "το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου", κατά του οποίου καταφερόταν ακόμα την άνοιξη η Μέρκελ, αναγνωριζόταν ως "επιτυχία". 
 Ένα εδάφιο, όμως, το οποίο αφορά στην μεταχείριση των προσφύγων οι οποίοι κινδυνεύουν να πνιγούν στη Μεσόγειο γίνεται αυστηρότερο:
 "Θα πρέπει να μην μεταφέρονται πλέον μετά την διάσωσή τους στην Ιταλία ώστε να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου", είναι η τελική διατύπωση. 
Οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες προτείνουν επίσης τώρα να δημιουργηθούν "δυνατότητες επί τόπου υποδοχής τους". Aυτό σημαίνει ότι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στις βάρκες των παράνομων διακινητών και διασώζονται από τον πνιγμό θα μεταφέρονται πίσω στις αφρικανικές ακτές. 
Σε αυτή τη διατύπωση ακριβώς η γερμανική εφημερίδα βλέπει ότι το γερμανικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κινείται πλέον προς την λεγόμενη "λύση Αυστραλίας", η οποία προτάθηκε πρόσφατα από τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και την οποία απέρριπτε μέχρι πρότινος η Γερμανίδα καγκελάριος, επισημαίνει η Die Welt. 
Στο εν λόγω κατευθυντήριο σχέδιο τίθεται επίσης θέμα καθιέρωσης "ζωνών διέλευσης" στα σύνορα και στις οποίες ζώνες οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να αναμένουν την έκβαση της αίτησής τους. Επίσης μια διατύπωση σχετική με τις απελάσεις διατυπώθηκε πιο αυστηρά κατά τη συνεδρίαση της ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών την Κυριακή και έχει ως εξής σύμφωνα με την Welt: "Θέλουμε να παρεμποδίσουμε την μετανάστευση από την πίσω πόρτα δια της καταχρήσεως του δικαίου περί ασύλου. Γι αυτό θα πρέπει να ισχύσει ότι οι νομίμως απορριφθέντες αιτούντες άσυλο θα επαναπροωθούνται στην πατρίδα τους ή στις χώρες διελεύσεως".

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...