Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Από την συνάντηση με τον υπουργό αγροτικης Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για τον Ελαιώνα.

                     Δελτίο Τύπου
                                       Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2016

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου με τον πρόεδρο του συλλόγου ελαιοκαλλιεργητών «ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ» κ. Αρ. Σκουρλέτο και τον κ. Δρ. Παρασκευά, εκπρόσωπο του συλλόγου «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ».
Η συνάντηση έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος των συλλόγων στον βουλευτή του νομού Ηλία Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος και παρεβρέθη.
Στον κ. Υπουργό και τους συμβούλους του, ετέθησαν από την μεριά των εκπροσώπων των συλλόγων προς συζήτηση, διερεύνηση και λύση, δύο εκ των βασικών προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των ελαιοκαλλιεργητών της περιοχής.
1. Το πρόβλημα της άρδευσης του ελαιώνα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ' το ζήτημα της κεντρικής υδροληψίας και το κατά πόσο μπορεί αυτή να εξυπηρετηθεί από την ΕΥΔΑΠ. Εξετάστηκε η ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων-προτάσεων. Ετέθησαν σχετικές προτάσεις για τις οποίες σύντομα θα υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία σε άμεση συνεργασία με τεχνικούς και επιστημονικούς συμβούλους του Υπουργείου. Και
2. Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του νέου προγράμματος του «Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας», σε συνάρτηση με την πρόταση, η οποία έχει υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 από τους παραπάνω συλλόγους. Η συνέχιση του προγράμματος ήδη είναι μια πρώτη επιτυχία.
Η συζήτηση προχώρησε και σε δημιουργική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την άμεση βελτίωση του νέου προγράμματος.
Ιδιαίτερα απασχόλησε, ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα, των παραγωγών με κατεστραμμένα κτήματα από την καταστροφική φωτιά του 2013.
Οι σύμβουλοι του Υπουργείου πήραν υπόψη τους τις κατατεθειμένες προτάσεις και διαβεβαίωσαν για άμεσες απαντήσεις.
Φυσικά και η συζήτηση και η ανταλλαγή προτάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων, των τεχνικών συμβούλων και του Βουλευτή θα συνεχιστεί, καθόσον η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν την θέληση να βρεθούν δίκαιες και λογικές λύσεις στα προβλήματα.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...