Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Έπαινοι ΟΟΣΑ για την οικονομική ατζέντα του Trump! Χαριστική βολή στη συμμορία Κλίντον

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δίνει τα εύσημα στον Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική που έχει εξαγγείλει  (ΕΔΩ), αναδεικνύοντας την σε κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Ο οργανισμός εξαίρει τις εξαγγελίες του νέου πλανητάρχη για αύξηση των κρατικών δαπανών για έργα υποδομής και μειώσεις φόρων, τονίζοντας ότι ειδικότερα σε ότι αφορά στο σκέλος της οικονομικής του ατζέντας που προβλέπει τόνωση της δραστηριότητας δια της δημοσιονομικής πολιτικής, θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης των μεγαλύτερων οικονομιών (ΗΠΑ, Ευρωζώνη, Ιαπωνία ακόμα και για τη Βρετανία του Brexit)!
Στην εξαμηνιαία έκθεσή του World Economic Outlook κάνει λόγο για δημοσιονομική ένεση της τάξης του 0,25%-0,5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ που θα προέλθει από την αύξηση των δαπανών το 2017 και περαιτέρω ώθηση 1% το 2018, που θα προκύψει κυρίως από τη μείωση των φορολογικών βαρών. Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 3,3% το 2017 (από 2,9% φέτος) και 3,6% το 2018, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και σε άνοδο στους ρυθμούς αύξησης των λοιπών μεγάλων οικονομιών.

Ο Οργανισμός τονίζει δε, ότι για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, είναι απαραίτητο τα στοχευμένα δημοσιονομικά κίνητρα να συνδυαστούν με κατάλληλες εμπορικές πολιτικές αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με το μείγμα να ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Για τη Γερμανία και την Ιταλία διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και των δαπανών για έρευνα και καινοτομία, ενώ η Γαλλία και η Ελλάδα θα αποκομίσουν μεγάλα οφέλη από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση ώστε να καταστεί πιο αποδοτική.

infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...