Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ταγκαλής Παναγιώτης: Θέσεις-απόψεις του συνδυασμού μας για τη μεταστέγαση του Δημοτικού καταστήματος στην Πολύδροσο

Δ. ΔΕΛΦΩΝ «ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»


Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στη Δ.Ε.Παρνασσού, μετά την ανακοίνωση του κατά τόπον αντιδημάρχου κ.Ν.Μολιώτη της μεταφοράς έξω από την Πολύδροσο, στο κτίριο που πριν λίγα χρόνια στέγαζε το Γυμνάσιο, των υπηρεσιών, που μέχρι σήμερα στεγάζονται στο κέντρο της πόλης στο παλαιό Δημαρχείο (πότε άραγε λήφθηκαν οι ανάλογες αποφάσεις;).

Τρία άτομα προσωπικό στεγάζει το υφιστάμενο κτίριο συν τους υπαλλήλους της καθημερινότητας, τη στιγμή που κατά το παρελθόν ήταν άνω των τριάντα.

Η όποια νέα χωροθέτηση γίνει, πρέπει να λάβει υπ' όψιν της κριτήρια λειτουργικότητας, προσβασιμότητας και  Οικονομίας.

Κατ' αρχάς το κριτήριο της λειτουργικότητας πληρείται και από τα δύο κτίρια, αφού καλύπτουν τις μικρές, πλέον, ανάγκες του εναπομείναντος προσωπικού.

Η προσβασιμότητα είναι άμεση για τους Πολίτες της Πολυδρόσου στο υφιστάμενο κτίριο, αφού εξυπηρετεί εύκολα και χωρίς κινδύνους ηλικιωμένους και άτομα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε μεταφορικό μέσο. Στο κτίριο του Γυμνασίου είναι απαραίτητη η χρήση μεταφορικού μέσου, λόγω μεγάλης απόστασης, έλλειψης πρόσβασης στους πεζούς, αλλά και κινδύνων εξ αιτίας της πρόσβασης διαμέσου της επαρχιακής οδού. Το υφιστάμενο κτίριο, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα επικοινωνίας για τη λειτουργία του (syzefxis ,wi-fi κ.λ.π.). Παράλληλα είναι προκαθορισμένος χώρος για να στεγάσει τις υπηρεσίες του ΚΕΠ, όταν υπάρξει η δυνατότητα επάνδρωσης.

Το κτίριο του Γυμνασίου δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω, ενώ για να τα εξασφαλίσει απαιτεί γενναία χρηματοδότηση για τη μετατροπή του και φυσικά υψηλά πάγια έξοδα, λόγω μεγάλου μεγέθους, το οποίο αναλόγως σημαίνει υψηλό κόστος θέρμανσης-παροχών και συντήρησης.

Είναι περισσότερο από προφανές, ότι τέτοιες δύσκολες εποχές, όλος ο Δημόσιος, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας, συρρικνώνεται, περιορίζεται χωρικά και εξορθολογίζεται Οικονομικά. Πεποίθηση δική μας είναι η ανάγκη παραμονής του Δημοτικού καταστήματος στη σημερινή θέση, με παράλληλη στέγαση της Βιβλιοθήκης, η οποία απαιτεί συνεχή εποπτεία για λόγους ασφάλειας. Παράλληλα, επιτακτική ανάγκη είναι η αξιοποίηση του Γυμνασίου, ώστε να μην απαξιωθεί ένα πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο, του οποίου η χρήση καταργήθηκε από τον παράλογο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Οι χώροι του επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συλλόγων, τις ανάγκες που σήμερα στεγάζει το μισθωμένο κτίριο και ίσως κάποιες Κοινωνικές Δομές, που πιθανόν να απαιτηθούν δεδομένης της Οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνει ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα συνανθρώπων μας.

Αυτά προτάσσει η δική μας λογική, συμβαδίζοντας με την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, η οποία εκφράζει την πλειοψηφία των κατοίκων της Πολυδρόσου.

Καλές είναι οι 'κατά παραγγελία' μελέτες, όμως προτεραιότητα του Δήμου πρέπει να είναι η φιλικότερη εξυπηρέτηση του κάθε συμπολίτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...