Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας: "Προς αποκατάσταση της αλήθειας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα, 8 Δεκεμβρίου 2016
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για  Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Στον ισχυρισμό ότι «Το Μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου αδυνατούσε να κάνει την αιματολογική εξέταση τροπονίνη...».

Η αλήθεια είναι ότι:
Το Μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου πραγματοποιεί την εξέταση αυτή και συγκεκριμένα την υψηλής ευαισθησίας τροπονίνη, η οποία έχει υψηλότερη διαγνωστική αξία και εκτελείται από λίγα εργαστήρια. Ελάχιστες ημέρες το χρόνο μπορεί να παρουσιαστεί έλλειψη που σχετίζεται με την εκτέλεση μιας παραγγελίας. συγκεκριμένα, διαθέτουμε στο αρχείο μας αποτέλεσμα εξέτασης τροπονίνης στις 23/11/2016, ενώ δεν υπάρχει αίτημα για την εξέταση αυτή στις 24/11/2016 για κανένα ασθενή.
Σο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας με βάση τη νομοθεσία περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα δεδομένων που αφορούν την υγεία προσώπων, θα περιοριστεί να απαντήσει στα ουσιώδη, και συγκεκριμένα: 
Σχετικά με επείγον περιστατικό, που αναφέρθηκε, επισημαίνουμε ότι πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και οι απαραίτητες ενέργειες από τους εφημερεύοντες ιατρούς, όπως συμβαίνει και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, μεταξύ των οποίων οι διακομιδές περιστατικών σε μεγαλύτερα νοσοκομεία τής περιφέρειας για συνέχιση τής νοσηλείας.

Στην αναφορά για τον διαθέσιμο εξοπλισμό του Νοσοκομείου :

«Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι σαράβαλο και τακτικά εκτός λειτουργίας. Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες.»

Η αλήθεια είναι ότι:

Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι νέας τεχνολογίας (2013), βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι σε πλήρη λειτουργία από την εγκατάστασή του έως σήμερα.
Ο αξονικός τομογράφος, αν και ανήκει στον παλαιό τεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, λειτουργεί κανονικά και οι διαγνώσεις γίνονται κακημερινά εξυπηρετόντας τους ασκενείς.
Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση των τομέων, για την παροχή ολοκληρωμένης  περίθαλψης στους κατοίκους του Νομού.
Για τη θέση ειδικευμένου ιατρού Καρδιολογίας, έχει εκδοθεί η απόφαση διορισμού από το Υπουργείο Υγείας (Νοέμβριος 2016) και αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ.

Οι ενέργειες που έχουν γίνει για τη στελέχωση και την εξασφάλιση πλήρους εφημεριακής κάλυψης τής  Παθολογικής κλινικής είναι οι εξής:
Η διαδικασία κάλυψης των δυο θέσεων μόνιμων ιατρών Παθολόγων
βρίσκονται σε τελικό στάδιο (Συμβούλιο Κρίσεων).
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου λειτουργεί σε καθημερινή βάση, ολόκληρο το μήνα και εξυπηρετεί ασθενείς τής ευρύτερης περιοχής και επισκέπτες – ασθενείς κατά τους μήνες των θερινών και χειμερινών διακοπών τους.
Η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική ενισχύθηκε με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού με τριετή θητεία (Αύγουστος 2016) με τον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως άγονη, απομακρυσμένη περιοχή.
Η κάλυψη μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής - Γυναικολογίας βρίσκεται σε διαδικαςία
κρίσεων (ΣΚΕΙΟΠΝΙ).
Στην Ορθοπεδική κλινική διορίστηκε μόνιμος ιατρός ΕΣΥ μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ την
προηγούμενη εβδομάδα.
Το τμήμα Φυσικοθεραπείας έχει αναβαθμιστεί με το διορισμό σε κενή οργανική θέση Φυσικοθεραπευτή (Σεπτέμβριος 2016).
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Άμφισσας καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για την επίλυση τυχόν προβλημάτων και προσπαθούν ταυτόχρονα να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τούς ασθενείς συμπολίτες μας.
Είμαστε στη διάθεση των θεσμικών κοινωνικών φορέων, για διάλογο με διαφάνεια και συνεργασία
προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στους
κατοίκους του Νομού Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...