Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ των ΦΙΛΩΝ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Οι Φίλοι της ΔΒΑ και φέτος έγκαιρα ετοίμασαν το ‘‘ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017’’ (γραφείου). Ο ιστορικός-επιμορφωτικός του χαρακτήρας των προηγούμενων ετών, μοιάζει να υποσκελίζεται στο τωρινό από τον πρωτεύοντα σκοπό, την απόδοση τιμής στη μνήμη δυο συμπατριωτών που ο πρόωρος θάνατός τους την περασμένη χρονιά συγκλόνισε το νομό μας και πολύ παραέξω, πανελλήνια.
Χτυπημένος απ’ την επάρατο νόσο, έφυγε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ν. Μίχος, 49 ετών... Λείπει απ’ την οικογένεια, τους φίλους και τον τόπο και πολύ συχνά τον μνημονεύομε. Κι ο μαθητής Σπ. Ντόκος, πρωταθλητής ποδηλασίας, που χάθηκε σε ώρα προπόνησης, θυμίζει πόσα πολλά οφείλομε στους νέους...
Στο φετινό Ημερολόγιο ακόμη περιλαμβάνονται ο γαλαξειδιώτης αγωνιστής του ’21 Κ. Δεδούσης, οι φιλοπάτριδες δεσφινιώτες, απόγονοι του εθνομάρτυρα Ησαΐα, Χρήστος, κοινοτάρχης-πατέρας και Ευστάθιος, γιος-γιατρός, Παπαστάθηδες, ο σουβαλιώτης Γ. Αδαμόπουλος, ιδρυτής Πανεπιστημίου στις Φιλιππίνες, ο Χ. Τριανταφύλλου, μετανάστης στη μακρινή Αντοφαγάστα της Χιλής, ο Ρόκκος Χοϊδάς, που δικάστηκε στην Άμφισσα, η Πηνελόπη Λιδωρίκη,‘‘κυρία των τιμών’’ της βασίλισσας Αμαλίας κι άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες, που η σχέση τους με τον τόπο, κρύβει και σήμερα αναξιοποίητα κεφάλαια γνώσης και χρήσιμα παραδείγματα προσφοράς, αγωνιστικότητας και ήθους.
Το μικρό Ημερολόγιο 2017 έχει ευρύ πλαίσιο αναφορών και με την πίστη, τη σύμπραξη, την αλληλοενίσχυση κι επιμονή του πυρήνα των Φίλων της ΔΒΑ και στους χαλεπούς καιρούς μας, δίνει ένα σήμα της αντιστεκόμενης στη φθορά Φωκίδας. Διατίθεται, όπως πάντα από τη Δημοτ. Βιβλιοθήκη Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...