Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων και συζητήσεων με τον γιατρό κ. Χρήστο Μερινόπουλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο άκρως ενδιαφέρων κύκλος των παρουσιάσεων και συζητήσεων με τον γιατρό κ. Χρήστο Μερινόπουλο, με θέμα "Το πρόβλημα του κακού στην Άννα Άρεντ και στην Ελληνική παράδοση".
Το Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας ομόφωνα αποφάσισε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον γιατρό κ. Χρήστο Μερινόπουλο, για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της δουλειάς του , αποτέλεσμα 20 ετών έρευνας,.
Όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις κατάλαβαν πόσο επίκαιρα είναι τα μηνύματα της Άννας Άρεντ.

Η Άννα Άρεντ λόγω της ελληνικής παιδείας, η οποία παιδεία της έδειξε τον Τριαδικό Άνθρωπο, διέκρινε, ότι η ναζιστική καταστροφικότητα και βαρβαρότητα είναι κάτι βαθύτερο από αυτό που φαίνεται, την ιδεολογία. Ειδικά στο έργο της «η ανθρώπινη κατάσταση» 1958, διατύπωσε την άποψη ότι ο σημερινός τρόπος οργάνωσης του συστήματος εργασίας και ζωής, αλλοτριώνει τον Άνθρωπο (τον αλλάζει από αυτό που όντος οφείλει και δύναται είναι, δηλαδή ελεύθερος), κάνοντάς τον ανήμπορο να σκεφτεί.
Η ελληνική παράδοση, από τον μινωικό πολιτισμό μέχρι τον Αριστοτέλη πάλεψε – πολέμησε(εναντίον Θεών και Δαιμόνων) και θεμελίωσε τον Τριαδικό Άνθρωπο. Όμως ήτανε παιδί «μονογονεϊκής» οικογένειας… Ο Δίας, έζησε και υπήρξε από την αγάπη της μάνας του Ρέας, η οποία δεν τον έδωσε στον Πατέρα του Θεό Κρόνο-Χρόνο, να τον «φάει»... Και ο Δίας ως υιός του Πολέμου, συνέχισε τον πόλεμο, φιλονικώντας, μέχρι που νικήθηκε …
Ο Χριστιανισμός έδειξε στους Έλληνες, τον Πατέρα της Αγάπης, τον Τριαδικό Θεό, του οποίου μπόρεσαν και «Άκουσαν το κάλεσμά Του», γιατί Ήτανε Τριαδικοί Άνθρωποι. Έτσι, ο Έλληνας αποκτώντας Μάνα και Πατέρα, που να τον Αγαπάνε, έγινε παιδί μιας κατά φύσιν ισορροπημένης οικογένειας και περπάτησε στην ιστορία, άλλους 15 σχεδόν αιώνες, εκπέμποντας Πολιτισμό Απαράμιλλο, όχι Ανταγωνιστικό και Φως Εκθαμβωτικό, όχι Εκτυφλωτικό. Δημιούργησε, ένα από τα τρία Πολιτισμικά Ρεύματα στην ιστορία (Ανατολικό – Ελληνικό – Δυτικό), και είναι το μοναδικό πολιτισμικό ρεύμα, που στην μεταφυσική του(=θεωρητική προ(ς)Ομοίωση), αποκαλεί τον Θεό Τριαδικό – Πατέρα της Αγάπης.
Η Ελλάδα, ως Παιδεία και Πολιτισμός είναι Οικουμενική και Ανήκει στον Πατέρα της, που Είναι η Αγάπη.


Εκ του Δήμου Δελφών
Η Αντιδήμαρχος Δελφών Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
&
Πρόεδρος Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας
Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...