Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Και εγεννήθη η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας - Δυτικού Κουρδιστάν

Σήμερα οι δυνάμεις των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που έχουν συνασπιστεί με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), των Κούρδων της Ροζάβα, όπως ονομάζεται η γεωγραφική περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν, ανακοίνωσαν ότι ιδρύουν την Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ουσιαστικό περιεχόμενο της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, πάντως ο χάρτης που έδωσαν στη δημοσιότητα παρουσιάζει την περιοχή ολόκληρης της Βόρειας Συρίας, συπεριλαμβανομένης και εκείνης που κατέχει ο τουρκικός στρατός, στα πλαίσια της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.
Πάντως είναι γνωστό ότι έχει συγκροτηθεί η Στρατιωτική Επιτροπή αλλά και η Τοπική Πολιτική Επιτροπή της πολιορκούμενης από τους Τούρκους Αλ Μπαμπ, η οποίες λειτουργούν στα πλαίσια των αντίστοιχων Επιτροπών της Μένπετζ/Ιεράπολης, όπου αντιπροσωπεύονται όλες οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες που κατοικούν στην κάθε περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...