Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ε. Κουντουρά : «Το όραμά μας, για 365 ημέρες Τουρισμό στην Ελλάδα, γίνεται πραγματικότητα»

Με ρεκόρ αφίξεων έκλεισε το 2016, επισήμανε η Έλενα Κουντουρά, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» της ΕΡΤ, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το υπουργείο Τουρισμού».
«Το 2016 κλείνει με 1.5 εκατομμύριο παραπάνω τουρίστες» είπε χαρακτηριστικά. Συνολικά, την χώρα μας επισκέφτηκαν 27.500 εκατομμύρια τουρίστες και μάλιστα «Υψηλού εισοδηματικού επιπέδου». Η υπουργός Τουρισμού διευκρίνισε ότι, «μολονότι οι αφίξεις είναι αξιοσημείωτα υψηλές, τα προσωρινά δειγματοληπτικά στοιχεία δεν δείχνουν αύξηση εσόδων αλλά μείωση, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και στο προσεχές διάστημα θα γίνουν συναντήσεις με την υπηρεσία που κάνει την σχετική έρευνα και την επεξεργασία των στοιχείων, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. 
«Υπάρχει μια μεθοδολογία που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αποκλίσεις και φέτος για κάποιο λόγο οι αποκλίσεις μπορεί να φτάνουν και το 30%», είπε χαρακτηριστικά.
Η κυρία Κουντουρά υπογράμμισε ότι, και το 2017 έχει ξεκινήσει εξαιρετικά, ενώ τόνισε ότι ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και για τον Χειμερινό Τουρισμό που σε κάποιες περιοχές «εμφανίζει πληρότητα που φτάνει ακόμη και το 90%» .
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την «έκρηξη επενδύσεων» στον τουρισμό, ενώ για το 2017 η υπουργός προέβλεψε νέο ρεκόρ αφίξεων . «Το όραμά μας για 365 ημέρες Τουρισμό στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα» .

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...