Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Aλληλέγγυο στους εργαζόμενους των Μεταλλείων το Εργατικό Κέντρο Φωκίδος.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους και το σωματείο τους στη μεταλλευτική επιχείρηση ΕΛΜΙΝ – ΒΩΞΙΤΕΣ στον αγώνα τους ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εταιρία στα δικαιώματά τους.
Στηρίζουμε τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την χορήγηση υποχρεωτικών αδειών και ρεπό στους εργάτες όποτε συμφέρει την εταιρία, ενάντια στην κατάργηση των κατ’ έθιμο αργιών, ενάντια στις μειώσεις των αποδοχών τους, αλλά και ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που συνεχίζουν και επικρατούν σε ορισμένες στοές, παρα τις συνεχείς καταγγελίες τόσο του σωματείου όσο και του Εργατικού Κέντρου.
Η εταιρία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του σωματείουκαι να επιβάλλει την απόλυτη σιωπή προχωρά άλλοτε σε άμεση και άλλοτε σε έμμεσηπαρέμβαση στη λειτουργία του σωματείου. Στεκόμαστε με ιδιαίτερη ευαισθησία σταζητήματα των παραβιάσεων της εργατικής – συνδικαλιστικής νομοθεσίας και προπάντως στην παραβίαση του ν. 1264/1982. Η εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια κάθελίγο και λιγάκι καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις στα γραφεία τηςείτε με πρόσκληση του ίδιου του διευθύνοντα συμβούλου , είτε με πρόσκληση τριώνσυγκεκριμένων στελεχών, τις οποίες βαφτίζει «Γενικές Συνελεύσεις» βγάζοντας «αποφάσεις» ενάντια στο σωματείο που παλεύει για τα αυτονόητα. Στους συνδικαλιστές επιτίθεταιμε βαρύτατους χαρακτηρισμούς με σκοπό να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργατών.
Καλούμε τους συνάδελφους μας στα μεταλλεία να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να συνεχίσουνπιο αποφασιστικά την πάλη για τα δικαιώματατους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...