Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ για την στάση της εταιρίας «ΕΛΜΙΝ Βωξίτες» ενάντια στους εργαζόμενους της επιχείρησης

Οι τελευταίες εξελίξεις στα μεταλλεία της «ΕΛΜΙΝ Βωξίτες», με την εργοδοτική αυθαιρεσία να οργιάζει σε ζητήματα καταπάτησης στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων όπως χορήγηση υποχρεωτικών αδειών και ρεπό κατά το δοκούν, συνεχείς μειώσεις αποδοχών, συνέχισηλειτουργίας στοών με ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργατών, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Η εργοδοσία για να πιάσει τους φιλόδοξους στόχους παραγωγής για το 2017 ξηλώνειεργατικές κατακτήσεις χρονών, δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τηνσωματική ακεραιότητα των εργατών. Λειτουργώντας για λογαριασμό όλων τωνμεγαλοεργοδοτών προσπαθεί να επιβάλλει άκρα του τάφου σιωπή όχι μόνο σταμεταλλεία αλλά και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους στην περιοχή. Επιτίθεταισυνεχώς στους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό τους σωματείο επειδή σηκώνουντο ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Παρεμβαίνει ωμά ακόμα καιστη λειτουργία του σωματείου, προσπαθεί με τη λογική του διαίρει και βασίλευενα σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους εργάτες.
Τη θρασύτητα με την οποία επιτίθεται στους εργάτες η εταιρία την αντλείαπό τη στήριξη που της παρέχει η κυβέρνηση, κάνοντας τα στραβά μάτια στηνπαραβίαση έστω και αυτής της κουτσουρεμένης εργατικής και μεταλλευτικήςνομοθεσίας που υπάρχει σήμερα. Η στήριξη πηγάζει από τον ένα και μοναδικό κοινόστόχο που έχουν μεγαλοεργοδοσία και κράτος: την ανάκαμψη των κερδών του μεγάλουκεφαλαίου. Αυτή είναι όμως η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή είναι η ανάπτυξη πουυπηρετεί η κυβέρνηση της «δήθεν» αριστεράς. Το φως στο τούνελ που βλέπει στο βάθος,είναι φως για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων όπως της «ΕΛΜΙΝ Βωξίτες».Για τους εργάτες, τους πραγματικούς παράγωγους του πλούτου η καπιταλιστική ανάπτυξηείναι το απόλυτο σκοτάδι.
Οι εργάτες στα μεταλλεία πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να προβληματίζονται για το τι τους περιμένει όταν ακούν τις μεγαλοστομίες των κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων περί «ανάπτυξης». Ανάπτυξη προς όφελος του λαού δεν πρόκειται να υπάρξει όσο τα εργοστάσια, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής ανήκουν στους καπιταλιστές. Αντί ο ορυκτός πλούτος να αποτελεί πηγή ευημερίας για τον λαό της περιοχής και όλης της χώρας, σήμερα μετατρέπεται σε μέσο στυγνής εκμετάλλευσης των εργατών και αποκόμισης τεράστιων κερδών όταν βρίσκεται στα χέρια μια χούφτας κηφήνων, στα χέρια του κάθε Πολυχρονόπουλου σήμερα, χθες του Κυριακόπουλου κ.α. Να σκεφτούν σοβαρά πως η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ θα ήταν προς το συμφέρον τους αλλά και ολόκληρου του λαού εάν η εξουσία βρισκόταν στα χέρια της εργατικής τάξης, σε ένα κράτος όπου τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις ήταν κοινωνική ιδιοκτησία άρα και ο πλούτος που παράγεται.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...