Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ο ΔΟΛ στα χέρια των τραπεζών που κατήγγειλαν τα δάνεια

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ. Οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν σήμερα να καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι περνάει στα χέρια τους, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί νέος επενδυτής.
Όμως, δεν κοινοποίησαν την απόφασή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό αναμένεται να γίνει αύριο ή το αργότερο σε μία εβδομάδα. Ο χρόνος εξαρτάται από τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των τραπεζών και επενδυτών οι οποίο δέχονται βολιδοσκοπήσεις να είναι η διάδοχη κατάσταση.
Για να συμβεί αυτό, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα πρέπει να διαθέσει περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ "με το καλημέρα".
Πρόκειται για το ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, που ζητούν οι τράπεζες από τον ενδιαφερόμενο να πάρει στα χέρια του τον ΔΟΛ.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, "κούρεμα" του δανείου ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Πάντως, οι τελικές ρυθμίσεις θα γίνουν όταν και εφόσον βρεθεί επενδυτής, που θα θελήσει να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ, αφού τότε θα γίνει επεξεργασία του μπίζνεσ πλαν το οποίο θα στηριχτεί και στην περιουσιακή κατάσταση του ΔΟΛ.
Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον να πάρουν στα χέρια του έχει εκδηλώσει ως τώρα ο όμιλος Αλαφούζου, αλλά οι πρώτες επαφές ήταν ατελέσφορες.
Τέλος, η οικονομική κατάσταση του ΔΟΛ και τα μεγάλα δάνεια, έχουν σαν αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι πως δεν πρόκειται να βρεθεί επενδυτής ο οποίος θα διαθέσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον θα αναλάβει τα μεγάλα βάρη που αποτελούν τα δάνεια.
Σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε εκκαθάριση και τα διάφορα περιουσιακά στοιχεία θα πουληθούν ξεχωριστά. Αν η υπόθεση εξελιχθεί, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον είτε από εκδοτικές επιχειρήσεις, είτε από άλλους επιχειρηματίες.

Θανάσης Λυρτσογιάννης
 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...