Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Η τοποθέτηση του Δήμου Δελφών σχετικά με τις εξελίξεις στο Γ.Ν. Άμφισσας

Όπως ενημέρωσε η 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας μέσω του επικεφαλής της κ. Νέστορα Αντωνίου, από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 επιστρέφει στη θέση του στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ο Ιατρός Αναισθησιολόγος Τσαγκάρης Ηλίας, Επιμελητής Α΄ από το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου ήταν μετακινημένος.
Επίσης, επίκειται να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης ενός μόνιμου Ιατρού Παθολόγου που θα στελεχώσει την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Άμφισσας, ενώ, τέλος, προχωρούν οι κρίσεις υποψήφιων Παθολόγων και Μαιευτήρων για την κάλυψη 2 επιπλέον μόνιμων θέσεων, δηλαδή ενός Παθολόγου και ενός Μαιευτήρα.

Αναμφίβολα, πρόκειται για σημαντικές και θετικές εξελίξεις αναφορικά με την άρση της υποστελέχωσης του νοσοκομείου μας και την εύρυθμη λειτουργία του, όπως δικαιούνται οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών αλλά και όλης της Φωκίδας γενικότερα. Εξελίξεις για τις οποίες σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η από καιρό οργανωμένη και συστηματική διαρκής κινητοποίηση της τοπiκή κοινωνίας των πολιτών, του Δήμου Δελφών και των αιρετών όλων των βαθμίδων της περιοχής και που αποδεικνύουν πως,  όταν σύσσωμη η τοπική κοινωνία διεκδικεί μεθοδικά και συντονισμένα και, κυρίως, ενωμένη, μπορεί να πετύχει πολλά για την ανάταξη των προοπτικών του τόπου μας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της.

Υπενθυμίζουμε ότι τελευταία χρονικά κίνησή μας ήταν η συζήτηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών και η αποφασή του να συναντηθεί αντιπροσωπεία των αιρετών του νομού με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, το Δήμαρχο Δελφών και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας με την ηγεσία της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα. Συνάντηση που ματαιώνεται πλέον κάτω από το πρίσμα των πρόσφατων θετικών ανακοινώσεων του κ. Νέστορα Αντωνίου.

Ο Δήμος Δελφών, σε στενή συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Άμφισσας και με το Σωματείο των Εργαζομένων σε αυτό θα παρακολουθεί από πολύ κοντά και με έντονο ενδιαφέρον την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ώστε η κορυφαία μονάδα Υγείας και Περίθαλψης του νομού μας να επανέλθει σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας, όπως στοιχειωδώς δικαιούνται οι κάτοικοί της και όπως αρμόζει στις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...