Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αμέσως με το τέλος των Κλίντον από την εξουσία ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ και το Ίδρυμα Κλίντον!

Σύμφωνα με το Wikileaks, το Ίδρυμα Κλίντον, υπέβαλλε επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ότι θα σταματήσει τη δραστηριότητα της πρωτοβουλίας The Clinton Global Initiative (CGI) την 15η Απριλίου 2017, απολύοντας τους 22 εργαζομένους του. Μετά τις εκλογές, η χρηματοδότηση του Ιδρύματος από δωρεές κυβερνήσεων με χρήματα των φορολογουμένων έχει περικοπεί δραματικά. Κυβερνήσεις όπως… της Αυστραλίας, που πρόσφερε σε διάστημα 10ετίας δωρεές ύψους 88 εκατ. δολαρίων, και της Νορβηγίας, με συμμετοχή 20 εκατ. δολαρίων, έχουν σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις στο εμπλεκόμενο σε δεκάδες σκάνδαλα Ίδρυμα.
Σύμφωνα με τον New York Observer, οι περικοπές αυτές είναι σαφής ένδειξη ότι «οι δωρητές στόχευαν σε πρόσβαση στην επιρροή των Κλίντον, παρά στο φιλανθρωπικό έργο τους».
Η Washington Post αναφέρει ότι τον Οκτώβριο, το WikiLeaks είχε δημοσιοποιήσει ένα σημείωμα του συνιδρυτή της πρωτοβουλίας CGI, Doug Band, όπου φαίνεται να καθορίζει την επιθετική στρατηγική με την οποία η πρωτοβουλία έκλεινε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και ομιλίες του Μπιλ Κλίντον, προσθέτοντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην περιουσία της οικογένειας, ακόμα και όταν η Χίλαρι ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η πρωτοβουλία, την οποία ο Band αποκαλούσε Bill Clinton Inc. στη συνέχεια παρείχε σειρά δωρεάν υπηρεσιών στην οικογένεια, προσωπικά ταξίδια, διαμονή και διακοπές.
Όπως αποκαλύπτει ο Peter Schweizer, συγγραφέας του βιβλίου «Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich», το μοτίβο είναι προβλέψιμο και επαναλαμβάνεται συχνά: «Γίνονται οι αρχικές επαφές. Κλείνει η συμφωνία – συνήθως για εκμετάλλευση φυσικών πόρων, όπως ουράνιο, πετρέλαιο, ή ξύλο, σε μεγάλη κλίμακα. Σύντομα μετά από αυτό, φτάνουν στο Ίδρυμα Κλίντον τεράστιες δωρεές από αυτούς που επωφελήθηκαν από τη συμφωνία, ενώ στον Bill ανατίθεται η διεξαγωγή μιας σειράς από – ιδιαίτερα δαπανηρές – ομιλίες. Επιπλέον, ορισμένες από αυτές τις συμφωνίες απαιτούν την έγκριση ή την αναθεώρηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες ενός ισχυρού γερουσιαστή – της Χίλαρι – ή του Γραμματέα του Κράτους – της Χίλαρι».
Σε αυτό το μοτίβο, ο Schweizer αποκαλύπτει πως η Χίλαρι διευκόλυνε τη μεταφορά περίπου του 50% του ουρανίου της Αμερικής στη Ρωσία, προς όφελος των δωρητών του Ιδρύματος. Αποκαλύπτει επίσης, πως ο Bill χρέωνε υπέρογκα ποσά για ομιλίες σε ξένες κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, οι οποίες κατά σύμπτωση, είχαν εκκρεμείς υποθέσεις με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δηλαδή τη Χίλαρι. Αποκαλύπτει, τέλος, πως μια επίσκεψη των Κλιντον στην Κολομβία, συνοδεύτηκε από τη χορήγηση προσοδοφόρων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε ένα Καναδό δισεκατομμυριούχο ο οποίος, «έτυχε» συμπτωματικά, να είναι χορηγός στο Ίδρυμα Κλίντον.
Η χρεωκοπία του CGI, προπομπού του Ιδρύματος Κλίντον, καταδεικνύει πως η γενναιοδωρία των πρόθυμων δωρητών έχει πλέον στερέψει.
Άλλωστε, όταν δεν υπάρχει καμία επιρροή προς εξαγορά, ποιος ο λόγος να συνεχίσουν να συνεισφέρουν;

Πηγή: NewAmerican

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...