Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Σεισμός στην Ιταλία: Διαδοχικές δονήσεις – Πληροφορίες για καταρρεύσεις κτιρίων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία από τις τους διαδοχικούς σεισμούς που σημειώνονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Ιταλία.
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις κτιρίων ενώ έχει εκκενωθεί το μετρό της Ρώμης.
Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για εγκλωβισμένους ή θύματα.

Ειδικότερα στις 10:24 το πρωί έγινε ο πρώτος σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 110 χλμ. χιλιομέτρων βόρεια της Ρώμης (30 χλμ. νότιοδυτικά της πόλης 'Ασκολι Πιτσένο).
Το εστιακό βάθος του σεισμού βρέθηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Στις 12:14 έγινε μια ακόμη σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών με το επίκεντρο να εντοπίζεται στο ίδιο σημείο.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:25 έγινε αισθητός ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών ο οποίος έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Δείτε βίντεο από την στιγμή του σεισμού

Και οι τρεις από τις δονήσεις είναι μια ανάσα από το μαρτυρικό Αματρίτσε που ισοπεδώθηκε από τον προηγούμενο μεγάλο σεισμό.
Εν τω μεταξύ οι σεισμόπληκτες περιοχές πλήττονται και από την κακοκαιρία με τα χιόνια να έχουν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...