Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιους αφορά και πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα μηνιαίο επίδομα πρόνοιας και  υπολογίζεται ότι φέτος θα ενισχύσει οικονομικά περίπου 700.000 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Επειδή υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας, που έχουν ερωτήματα και απορίες σχετικά με το πως θα δωθεί και ποιοί δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επαναφέρουμε το θέμα στην επικαιρότητα προς ενημέρωσή τους.


Ακολουθούν ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων και για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων. Εναλλακτικά, οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.ypakp.gr) ή στην ειδική εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου 2017.
Αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
Αναλυτικά ενημερωτικά έντυπα και οδηγούς για τον πολίτη μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...