Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: 544 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε χθες περισσότερους από 500 ανθρώπους στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα για τη σύλληψη υπόπτων για διασυνδέσεις με το στρατιωτικό σκέλος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, υψηλόβαθμα στελέχη του PKK, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 544 συλληφθέντων κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε 25 επαρχίες. Αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν επίσης, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τη Σμύρνη.
Μεταξύ των 45 συλληφθέντων στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ είναι και στελέχη του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη.
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το HDP, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο ότι αποτελεί την πολιτική προέκταση του PKK, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι και βουλευτές του, κρατούνται καθώς κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το PKK.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...