Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Εφτά στρατηγοί και 149 αξιωματικοί δραπέτευσαν από την Τουρκία και ζητούν πολιτικό άσυλο

Ενώ εδώ και μέρες έχει ξεσπάσει κρίση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας για την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, το πρόβλημα των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν κυριολεκτικά δραπετεύσει από την Τουρκία, είναι όπως φαίνεται πολύ πιο μεγάλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Fikri Işık, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ali Yiğit, από το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχουν δραπετεύσει εκτός Τουρκίας και καταζητούνται… 7 στρατηγοί και 149 αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Συγκεκριμένα έχουν διαφύγει και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο σε ξένες χώρες, 7 στρατηγοί, 21 ανώτεροι αξιωματικοί και 120 υπαξιωματικοί. Οι αριθμοί αυτοί είναι επίσημοι, αλλά οι ανεπίσημες φήμες μιλούν για πολύ μεγαλύτερα νούμερα καθώς και για άγνωστο αριθμό αξιωματικών που καταζητούνται και κρύβονται μέσα στην ίδια την Τουρκία, στην προοπτική νέου πραξικοπήματος.
Παρ’ όλα αυτά η Άγκυρα μόνο στην δική μας πλευρά κάνει τον… «σκληρό» για τους 8 αξιωματικούς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...