Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ανάσα για τις επιχειρήσεις ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών

Δελτίο Τύπου της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΔΕΛΦΩΝ
Ανάσα για τις επιχειρήσεις ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο με τίτλο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρηματιών».
Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία επιδιώκεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ρύθμιση των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων.
Στο Νόμο αυτό μπορούν να υπαχθούν όλες οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις, εφόσον το συνολικό προς ρύθμιση χρέος τους υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
            Ο Νόμος του εξωδικαστικού μηχανισμού μέσα από γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες θέλει να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλών τους ώστε, εκτός δικαστηρίου, να μπορούν να ρυθμίσουν όλα τα χρέη προς όλους τους πιστωτές: τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές. Για πρώτη φορά θα γίνεται μελέτη για το τι μπορεί να πληρώσει η εταιρεία και στη συνέχεια θα γίνεται κατανομή του ποσού μεταξύ των πιστωτών.
Στόχος είναι, μέσω της ορθολογικής διευθέτησης ή ακόμη και απομείωσης των χρεών τους, η συνέχιση της λειτουργίας των εταιρειών, διασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας .
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δελφών
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...