Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Έρχεται εισαγγελική παρέμβαση για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από στοιχηματικές!

Τα λεφτά είναι πολλά, όπως βεβαίως και η καλά στημένη φοροδιαφυγή. Οι έρευνες των διωκτικών αρχών ξεκίνησαν από το 2015, αλλά κατά περίεργο τρόπο διεκόπησαν άδοξα. Βλέπετε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από πίσω υπάρχουν μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες μετά των συζύγων τους, αλλά και εκδότες ιντερνετικών μέσων ενημέρωσης.
Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι θολές διαδρομές των εταιρειών με έδρα την Καραϊβική και τα χρήματα στη Μάλτα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr ο φάκελος «Στοιχηματικές εταιρείες» ξανανοίγει.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελική έρευνα βάζει στο στόχαστρο συγκεκριμένες και πασίγνωστες στοιχηματικές εταιρείες οι οποίες λειτουργούν νομιμοφανώς και με προσωρινές άδειες, αλλά ελέγχονται για φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και απάτες.
Την εποπτεία της έρευνας την έχει η επίκουρη Οικονομική Εισαγγελέας, κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Η περίεργη εξαφάνιση του φακέλου από τα γραφεία του ΣΔΟΕ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2015 κατόπιν «στοιχείων-φωτιά» που περιήλθαν στην κατοχή των εισαγγελικών Αρχών και περιέγραφαν τον τρόπο μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό και εκτεταμένης φοροδιαφυγής από τις εταιρείες με τον τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ.
Κατά περίεργο τρόπο, εκείνη την περίοδο (2015), ο φάκελος της δικογραφίας «εξαφανίστηκε» από τα γραφεία του ΣΔΟΕ.
Προφανώς τα στοιχεία δεν έφυγαν από μόνα τους, αλλά κάποιο «αόρατο» χέρι τα αφαίρεσε από το ΣΔΟΕ χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό (;).
Ωστόσο στην συνέχεια τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν εκ νέου και παραδόθηκαν στις δικαστικές Αρχές που διερευνούν πλέον την υπόθεση.
 

Κόλπο γκρόσο: Η Έδρα στην Καραϊβική και τα χρήματα στην Μάλτα.
Η εισαγγελική έρευνα έχει βάλει στο στόχαστρο ακόμη και εταιρείες-μαμούθ που εμφανίζονται να ασκούν δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα έχουν έδρα στην Καραϊβική και τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Μάλτα, όπου θεωρείται ευρωπαϊκός παράδεισος για εκείνους που έχουν εντρυφήσει στην φοροδιαφυγή.
Η δράση τους ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καθώς μέχρι πρότινος οι Αρχές εμφανίζονταν ανίκανες να ανιχνεύσουν τις σκοτεινές διαδρομές του χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση, οι αρχές ερευνούν – μεταξύ άλλων - τη διαδρομή της εταιρείας Centric Πολυμέσα Α.Ε. η οποία ιδρύθηκε το 1995 με την επωνυμία «ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΛΥΜΕΣΑ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία το 2002 εισήχθη στην Παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το 2003 μετονομάστηκε σε «CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε.».
Μάλιστα το 2008 εξαγοράστηκε συμπληρωματικό ποσοστό 30% μιας εταιρίας ονόματι ECN Management Ltd αυξάνοντας το ποσοστό σε 51%.
Επίσης ο όμιλος της Centric μέσω της ΖATRIX Ltd (πρώην SEE SPORTS Ltd) υπέγραψε συμφωνία με την Kaboom Ltd για τη διαχείριση και συνεκμετάλλευση των διαδικτυακών τόπων της Sportingbet σε 9 γλώσσες χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Κροατία, Σλοβενία, Ρουμανία, Σκόπια, Σλοβακία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία) τα δικαιώματα των οποίων κατέχει η Square Marketing Communications Ltd, η οποία ανήκει στον όμιλο της Kaboom Investments Ltd.Σε πρώτη φάση οι αρχές πρέπει να διερευνήσουν όλες τις θολές διαδρομές των εταιρειών που «ζάλιζαν» το χρήμα.
Η εισαγγελική έρευνα έχει βάλει στο στόχαστρο και άλλες «εταιρείες-μαμούθ», από τις πλέον γνωστές στον χώρο του στοιχήματος όπως η stoiximan.gr .
Όπως αντιλαμβάνεστε, στην υπόθεση εμπλέκονται γνωστοί επιχειρηματίες με πλούσια δράση στα ιντερνετικά media, καθώς και η σύζυγος γνωστού Εκδότη.
 

Η «νομότυπη» φοροδιαφυγή
Οι παραπάνω εταιρείες καλύπτονται νομικά αφού ο νόμος προβλέπει ότι φορολογείται κάθε στήλη στοιχήματος για ποσό άνω του ενός ευρώ. Έτσι λοιπόν οι εταιρείες εκμεταλλεύονται αυτήν την δυνατότητα που τους παρέχεται. Εάν ένας πελάτης για παράδειγμα στοιχηματίσει σε ένα αποτέλεσμα το ποσό των 1.000 ευρώ, το λογισμικό το σπάει σε 1.000 στήλες του ενός ευρώ. Φορολογία; Γιοκ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι αποκαλύψεις θα είναι ντόμινο και θα φτάσουν πολύ ψηλά...
Ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει για πολλούς και αρκετοί έχουν χάσει τον ύπνο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...