Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρός Μητσοτάκης αστραπές δεν φοβάται, κάνει Πόθεν Έσχες

Του Κώστα Βαξεβάνη
Την ξέρουν καλά την κολοκυθιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά την παίζουν στην πλάτη μας και σε βάρος της νοημοσύνης μας. Όχι, δεν αμφισβητώ ότι το ζεύγος ήταν σε διάσταση και δεν ενδιαφέρει και κανέναν, πέρα από αυτούς οι οποίοι παρακολουθούσαν τα μεσημεριανάδικα που ο Κυριάκος είχε επιλέξει να εξομολογηθεί σε όλους πόσα χρόνια ήταν σε διάσταση. Πάντως «βεβαιωμένη διάσταση» που δεν ξέρεις ούτε πόσα χρόνια κράτησε, δημιουργεί δικαίως αμφιβολίες.
Η Μαρέβα είχε χωρίσει οκτώ χρόνια τον Κυριάκο αλλά ο Κυριάκος την είχε χωρίσει πέντε.
Ας προχωρήσουμε όμως από τα Mitsotakis statistics ένα βήμα παρακάτω. Τι κρύβει αυτή η μη δήλωση Πόθεν Έσχες και με τόση επιμονή, επιμέλεια και κόστος επιλέγουν να μην την κάνουν; Γιατί ένας πολιτικός αρχηγός, ο οποίος μάλιστα θέλει να γίνει πρωθυπουργός και τον οποίο συκοφαντούν κακοί δημοσιογράφοι δημιουργώντας υπόνοιες και αμφιβολίες για την τιμιότητά του, δεν αντιδρά έτσι. Δεν χρησιμοποιεί νόμους, δεν καβαλάει το κύμα της αθλιότητας που δημιουργούν οι συνεργάτες του, αλλά λέει το πολύ απλό «καθαρός ουρανός ή Μητσοτάκης, αστραπές δεν φοβάται. Δίνω τώρα το πόθεν έσχες της συζύγου μου στη δημοσιότητα». Άλλωστε αυτό έπρεπε να κάνει έτσι και αλλιώς με βάση το νόμο, όταν το 2016 έγινε αρχηγός κόμματος. Σε 90 ημέρες έπρεπε να υποβάλλει δήλωση Πόθεν Έσχες ανεξάρτητα από το αν είχε υποβάλει ως βουλευτής. Και το 2016 όπως όλοι ομολογούν, δεν ήταν ούτε σε βεβαιωμένη, ούτε σε μη βεβαιωμένη διάσταση. Φωτογραφιζόταν με τη σύζυγό του και τροφοδοτούσε τα social media και τα sites, με φωτογραφίες αγάπης και κους κους.
Αντί να κάνει αυτό, το απλό και ξεκάθαρο, καλεί το επιτελείο του και επεξεργάζονται αντιπερισπασμό. Κάπως έτσι εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να πηγαίνει στο Παρίσι για συνάντηση όχι με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες αλλά με το Μίκυ Μάους στη Eurodisney. Πράγμα το οποίο βεβαιώνει ο βράχος της αξιοπιστίας και της σταθερότητας Άδωνης Σπύρος Γεωργιάδης.
Τι τα θέλει όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Γιατί δεν κάνει την παλιοδήλωση; Γιατί διακινδυνεύει πολιτικό κόστος; Ποιό είναι το πιο σημαντικό το οποίο προσπαθεί να προστατεύσει κερδίζοντας χρόνο;
Ο άριστος, ο αναμορφωτής, ο πολλά υποσχόμενος, γιατί προσπαθεί να κερδίσει χρόνο αντί να δώσει εδώ και τώρα το Πόθεν Έσχες στη δημοσιότητα; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα πέραν της κολοκυθιάς που τον εκθέτει. Γιατί αν για παράδειγμα παρουσιάσει τον Απρίλιο ένα Πόθεν Έσχες της συζύγου του, μπορεί σε αυτό να εμφανίζεται έως και φτωχή, αν στο μεσοδιάστημα έχουν μεταφερθεί περιουσιακά στοιχεία.
Οι αρμόδιες αρχές ελέγχου του Πόθεν Έσχες δεν μπορούν να ψάξουν για μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων που πιθανόν υπήρξε πριν από τη δήλωση αφού μέσω ακριβώς της κολοκυθιάς της διάστασης θα εμφανίζεται να μην είναι υπόχρεη Πόθεν Έσχες. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταθέσει τώρα το Πόθεν Έσχες της συζύγου του είναι και παράνομος και αναξιόπιστος. Κερδίζει χρόνο για κάποιο λόγο. Ποιός είναι αυτός;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...