Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία θα μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο

Ονομάζονται Πύργοι της Ναντσίνγκ και μόλις ολοκληρωθούν το 2018, θα αποτελούν τα δύο πρώτα κάθετα δάση της Ασίας. Σχεδιάστηκαν από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Στέφανο Μποέρι και ο κάθε πύργος θα έχει ύψος 200 και 107 μέτρα, αντίστοιχα. Μεταξύ τους, θα στεγαστούν περισσότερα από 1.000 δέντρα και περίπου 2.500 θάμνοι, από 23 διαφορετικά τοπικά είδη.

Ο ψηλότερος πύργος θα περιλαμβάνει γραφεία, μουσείο, ένα πράσινο σχολείο αρχιτεκτονικής και ένα κλαμπ στον τελευταίο όροφο. Ο μικρότερος πύργος θα στεγάσει πισίνα στον τελευταίο όροφο και θα είναι ξενοδοχείο με 247 δωμάτια, με το όνομα Χουάτ.
Τα μπαλκόνια θα προσφέρουν στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στα ιλιγγιώδη κάθετα δάση, που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην αναγέννηση της τοπικής βιοποικιλότητας. Αυτά δεν είναι τα πρώτα κατακόρυφα δάση που έχει σχεδιάσει ο Στέφανο. Έχουν κατασκευαστεί ήδη δύο ακόμη, στο Μιλάνο. Παρόμοια κτίρια έχουν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν στη Λωζάνη της Ελβετίας.
Σε ένα πολύ μολυσμένο κόσμο, αυτά τα πράσινα σχέδια είναι μια πραγματική ανάσα φυσικού αέρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...