Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργείο Εργασίας: Δελτίο Τύπου για τις εισφορες των αγροτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 3/02/2017



Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ιδίως για τα ζητήματα του ασφαλιστικού, απαντώντας το πρωί στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, σημείωσε:

«Ειδικά για τους αγρότες, όπως προκύπτει και από τα ειδοποιητήρια που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ): για το 2017 το 90% των αγροτών θα καταβάλλει την κατώτατη μηνιαία εισφορά 87 ευρώ (περίπου 400.000 αγρότες σε σύνολο 444.035), ενώ το 2016 η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών υπαγόταν στην Β’ και Γ’ ασφαλιστική κατηγορία με μηνιαίες εισφορές 100 και 113 ευρώ αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι μόλις 620 αγρότες θα κληθούν να καταβάλλουν την υψηλότερη εισφορά, όπως αυτή προκύπτει από τη νέα βάση υπολογισμού».

Με την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων, μπαίνει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση. Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λειτουργεί πάντα με γνώμονα την ουσιαστική στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και ειδικά του αγροτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...