Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Word Lens: Η εφαρμογή που μεταφράζει λέξεις σε πραγματικό χρόνο (φωτό, βίντεο)

Μια νέα έξυπνη εφαρμογή smartphone μας λύνει τα χέρια αφού χρησιμοποιεί κάμερα για να μεταφράσει σε πραγματικό χρόνο φράσεις και ενδείξεις σε άλλη γλώσσα. Φαίνεται πως η τεχνολογία αναπτύσσεται για να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις.
Γνωρίστε την εφαρμογή Word Lens
Από το 2015, το google translate έχει ενσωματώσει τα Word Lens, μια φουτουριστική λειτουργεία για μετάφραση λέξεων σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή αυτή μπορεί πλέον να μεταφράσει λέξεις σε περίπου 30 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των Ιαπωνικών.
Η εφαρμογή Word Lens δεν απαιτεί κάποια φωτογραφία ή κάποια
πληκτρολόγηση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στρέψεις τη κάμερα του κινητού σου στο άγνωστο κείμενο. Είτε πρόκειται για κάποια ταμπέλα σε δρόμο, είτε είναι ένα κείμενο στο menu κάποιου εστιατορίου, είτε μια επιγραφή στη συσκευασία ενός προϊόντος η εφαρμογή θα εμφανίζει αυτόματα μεταφρασμένο το κείμενο στη γλώσσα επιλογής σου.
Η Google θεωρεί πως αυτή η εφαρμογή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους τουρίστες, που επισκέπτονται την Ιαπωνία και «ανησυχούν μήπως πάρουν λάθος στροφή ή παραγγείλουν κάτι που δεν τρώγεται με τίποτα». Το πιο σημαντικό είναι ότι η εφαρμογή δεν απαιτεί τη χρήση megabyte.
Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή υπάρχει από το 2015, τα Ιαπωνικά προστέθηκαν πρόσφατα στις γλώσσες που μπορεί να μεταφράσει κανείς σε πραγματικό χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...