Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Νίκος Νικολόπουλος: «Είναι ανεπίτρεπτο να ζητάνε και… τα ρέστα οι 10 πρώην Διοικητές νοσοκομείων»

ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
«Αν είχε λήξει η θητεία τους γιατί ζητάνε και… ρέστα;», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για 10 πρώην Διοικητές νοσοκομείων παρότι δικαιώθηκαν, έχοντας προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, εστιάζει τους προβληματισμούς του στον τρόπο διορισμού των «10». Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι, αφού οι θέσεις αυτές δεν καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ, σημαίνει ότι είναι πολιτικές και άρα κακώς οι «10» προσέφυγαν στο Δικαστήριο.
Ο Νίκος Νικολόπουλος, ανάμεσα στ’ άλλα, παρατηρεί: «Ανεξάρτητα, από τους λόγους που πήρε τις αποφάσεις του ο Υπουργός Υγείας, τίθενται εύλογα ερωτήματα γι α την αντίδρασή των «10» μετά την απομάκρυνσή τους. Η δική τους τοποθέτηση είχε γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια ή ήταν πολιτική απόφαση προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας;
Προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ ή διορίσθηκαν διότι κατείχαν δεσπόζουσες θέσεις σε κομματικές επετηρίδες; Θεωρούν ότι δικαιούνται ισόβια κρατική θαλπωρή ένεκα σπουδαίων ικανοτήτων και προσόντων; Αν ναι, ποια είναι αυτά τα προσόντα και γιατί δεν τα έχουν αξιοποιήσει, με καλύτερους όρους στον ιδιωτικό τομέα; Ασφαλώς, έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τα βιογραφικά τους και γι’ αυτό το λόγο καλούμε τον κ. Υπουργό να τα δημοσιοποιήσει για να γνωρίζουν οι πολίτες αν στερείται η Δημόσια Υγεία την αξιοσύνη τους ή αν κι αυτοί έχουν την νοοτροπία του κρατικού θεσιθήρα, που αενάως επιδιώκει ν΄ απομυζά τα κρατικά ταμεία.
Από το σύνολο των 71 απομακρυθέντων Διοικητών, οφείλω να εξάρω τη στάση και θέση του τ. Διοικητή του Π.Γ.Ν.Π. Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος δεν έκανε προσφυγή για να «αρμέξει» κι αυτός από ένα πτωχευμένο Κράτος και ταυτόχρονα επισήμανε ότι πρέπει να πάψουν οι θέσεις αυτές να είναι πολιτικές, αλλά να καλύπτονται με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια».
Καταλήγοντας, ο ανεξάρτητος βουλευτής καλεί τον Υπουργό Υγείας να τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα:
  • 1ον Να απαντήσει στα ερωτήματα που εμπεριέχονται στο ανωτέρω κείμενο.
  • 2ον Να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των «10» αλλά και των άλλων απομακρυνθέντων Διοικητών.
  • 3ον Να μας προσκομίσει τα στοιχεία της καριέρας που έχουν διαγράψει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να διαπιστωθεί κιόλας πόσο… περιζήτητοι είναι, ώστε να θέλουν και αποζημίωση, παρότι λογικά λόγω των προσόντων που προφανώς ισχυρίζονται ότι διαθέτουν, πιθανώς δεν έχουν μείνει… άνεργοι.
  • 4ον Εάν όντως είχε λήξει η θητεία τους, τότε πώς μπορούν να διεκδικούν αποζημιώσεις;

πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...