Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Παραπέμπονται σε δίκη 17 ύποπτοι για τις χρυσές μίζες των ιπτάμενων ραντάρ της Ericson

Μετά το σκάνδαλο των Apache που αποκάλυψε ο Καμμένος, ακόμη μια υπόθεση εξοπλιστικών της αμαρτωλής εποχής Σημίτη-Τσοχατζόπουλου που αφορά τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» της εταιρείας Ericson, παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 17 άτομα.
Ανάμεσά τους ο Θωμάς Λιακουνάκος… ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο Γιαννης Σμπωκος, οι τραπεζίτες Ζαν Κλώντ Όσβαλτ και Φάνης Λυγινός αλλά και στελέχη της εταιρίας Ericson, κατηγορούμενοι κατά περίσταση για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Στην 363 σελίδων εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χρήστος Μπαρδάκης, σημειώνει πως η Ερικσον μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου, φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκ. Ευρώ, 756.291 δολλαρίων και 24.9 εκ. Κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι.Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.
Ο εισαγγελέας αναδεικνύει ανάμεσα σε άλλα και το ρόλο του απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστου Τούμπα. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της εταιρείας EBRAER, ο οποίος εμφανίζεται να έδωσε «μίζα» ύψους 400.000 ευρώ στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα.

infiltr8or
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...