Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

«Κλείστε την αξιολόγηση» ζητάει ο Στουρνάρας που περιμένει να απολύσει 20.000 τραπεζοϋπαλλήλους

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης μόνο κακό κάνει και όχι καλό, λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξή του στο capital.gr. Αυτό που δεν λέει είναι ότι οι Τραπεζίτες πιέζουν μέσω του ΔΝΤ να απελευθερωθούν οι Απολύσεις για να «ξεφορτωθούν» 20.000 υπαλλήλους, εν όψη κάποιων συγχωνεύσεων, αλλά και ανακατατάξεων που κάνει η ΠΑΣΚΕ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Η ΠΑΣΚΕ διορίζει στην Τράπεζα της Ελλάδος με Ρουσφέτια και διαπλοκή!). 
Ο κ. Στουρνάρας, λέει μεταξύ άλλων ότι δεν είμαστε ακόμα σε αδιέξοδο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στον τοίχο. «Έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία».
Προειδοποιεί πάντως ότι: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας» και ξορκίζει το ενδεχόμενο της ρήξης και της προσφυγής στις κάλπες. «Έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για να τελειώσει το πρόγραμμα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πισωγύρισμα. Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το ’17 μετά το πολύ κακό 4 τρίμηνο του 2016, ενώ τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της συμφωνίας μπορεί, να ξαναρίξει σε ύφεση την ελληνική οικονομία ολόκληρο το 2017. Ήδη η Citi προβλέπει ύφεση όλο το α’ εξάμηνο του ’17, ενώ προς τα κάτω αναθεώρησε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη και η Barclays».
Και συνεχίζει: «Η συμφωνία ούτως ή άλλως θα είναι οδυνηρή. Θα προβλέπει την μείωση των συντάξεων από το 2018, την μείωση του αφορολόγητου, ενώ οι προσπάθειες για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην οποία είχε ποντάρει πολλά η κυβέρνηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτό που δεν πρέπει επ’ ουδενί να τεθεί σε αμφιβολία, εξηγεί ο Γ. Στουρνάρας, είναι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...