Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Κι άλλη πιστοποίηση της αποτυχίας της αντλησιοταμίευσης στο El Hierro των Καναρίων

http://euanmearns.com/an-independent-evaluation-of-the-el-hierro-wind-pumped-hydro-system/
Το δράμα με την χώρα μας είναι (μέσα σε όλα) ότι έχουμε αλωθεί από φαύλους ιδεοληπτικούς και πληρώνουμε την μία απάτη μετά την άλλη
Το τι κάνουν και τι δεν κάνουν οι ΑΠΕ είναι τόσο τεκμηριωμένο που έχει γίνει βαρετό.
Τι κάνουν και τι δεν κάνουν τα αιολικά με αντλησιοταμίευση (την πατέντα που προωθούν οι ΑΠΕτεώνες σε Κρήτη και νησιά) τεκμηριώνεται από την στιγμή που μετριούνται οι αποδόσεις συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί:

Το El Hierro είναι η κλασσική περίπτωση:  Για συνολική ζήτηση 5-7 MW, έβαλαν 11,5 MW αιολικά (Enercon σαν αυτές που θέλουν να μάς βάλουν και εμάς), συν 11,3 MW αντλησιοταμίευση (υποτιθέμενη άντληση νερού για αποθήκευση αιολικού ρεύματος και χρήση όταν δεν θα φυσάει) με επιδότηση ΟΛΗΣ της εγκατάστασης με €84 εκατομμύρια. Με δηλωμένο σκοπό να ηλεκτροδοτείται "100% με ΑΠΕ".  Μετά δύο σχεδόν χρόνια το El Hierro εξακολουθεί να ηλεκτροδοτείται 65% με ...ντήζελ (που και αυτό είναι παραπλανητικό, αναγκάζονται να λειτουργούν τις γεννήτριες πετρελαίου σχεδόν συνέχεια για αποφυγή ασταθειών, δεν εξοικονομούν δηλαδή ούτε το 35% από το πετρέλαιο) και οι κουβέντες συνεχίζονται για το πόσο άχρηστο είναι, ή για το πόσες πρόσθετες "επενδύσεις" χρειάζονται για να είναι λιγότερο άχρηστο.
Το El Hierro, στον Ανατολικό Ατλαντικό έχει διπλάσιο "αιολικό δυναμικό" από ότι έχουμε στην Ελλάδα. Εμείς λέμε ότι έχουμε δυνητική "διαθεσιμότητα" 22 ή 25%, αυτοί δηλώνουν 49%.  Πολύ καλύτερο από ο,τιδήποτε έχουμε εμείς.  Φυσάει περισσότερο, πιο συχνά και πιο σταθερά στα νησιά των Καναρίων από ότι στο Αιγαίο. Για χρήσιμο αιολικό ρεύμα δεν αρκεί να φυσάει του σκοτωμού 3 μέρες ή μια εβδομάδα.
Το El Hierro κατάφερε να ηλεκτροδοτηθεί 2 μέρες με 100% ΑΠΕ. Είχε και 2 blackout. Και βασικά εξακολουθεί και βασίζεται σε πετρέλαιο -- χώρια το κόστος, που αυτούς δεν τους νοιάζει αφού άλλος πληρώνει.
Αυτό που έμαθαν είναι ότι θα έπρεπε να είχαν ...10 έως 20 φορές περισσότερη χωρητικότητα δεξαμενών νερού.  Ότι, όταν φυσάει, ο βασικός τρόπος λειτουργίας είναι να πετάνε το μισό περίπου αιολικό ρεύμα (είτε μέσω άντλησης νερού, είτε μέσω περικοπής της ίδιας της απόδοσης των αιολικών, είτε και τα δύο). Δεν έχουν παράξει σημαντικό ρεύμα από το ίδιο το υδροηλεκτρικό. Το υδροηλεκτρικό κομμάτι δεν έχει μπορέσει να καλύψει την ανάγκη για την "στρεφόμενη αδράνεια" που είναι απαραίτητη για την ευστάθεια του δικτύου. Και τώρα λένε για κατάργηση της αντλησιοταμίευσης και λειτουργία μόνο με αιολικά και ντήζελ με προσθήκη, βεβαίως βεβαίως, μπαταριών ή στεφομένων τροχών (για αδράνεια) και μερικών ακόμα αιολικών. Να η Γερμανική λύση
Ξεικινάμε με αιολικά και αντλησιοταμίευση σε (μη διασυνδεμένα) νησιά και στην
Κρήτη, αλλά θα έχουμε να ψωνίζουμε για πολλάαα χρόνια.
Και στην αρχή, στα μεν μη διασυνδεμένα νησιά θα είναι μαύρες χρηματικές τρύπες, στην δε Κρήτη θα είναι ακριβώς το ίδιο. Εάν διασυνδεθεί η Κρήτη, οι αντλησιοταμιεύσεις δεν θα κάνουν διαφορά στην ηλεκτροδότηση. Θα κάνουν διαφορά στην οικονομικές αποδόσεις των ΑΠΕτεώνων:
1) Θα βγάλουν από τα χωματουργικά,  και 
2) αντί να πληρώνονται με 20-25% "διαθεσιμότητα", θα την σπρώχνουν στο 30-35% με την "αντλησιοταμίευση".  
Με 20-25% διαθεσιμότητα, τα λεφτά που βάζουν στην τσέπη είναι βασικά από την αρχική επιδότηση. Με αντλησιοταμίευση θα βγάζουν κάτι παραπάνω, συν θα έχουν βγάλει από χωματουργικά.
Και μετά, όταν δεν θα δουλεύει η αρχική πατέντα, θα ψωνίζουμε και άλλες, και άλλες και άλλες.  Πολλές GmbH...  Πράσινη Ανάπτυξη! Λεφτά υπάρχουν!
El Hierro ("Κορώνα του Αέρα") συνέχεια (για να βλέπει ο "αγάπη μου συρρρίκνωσα τις ΑΠΕ")

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...