Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Επετειακός Κύκλος Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων (10η Απριλίου 1821)

Πέμπτη 20 Απριλίου.  Ώρα 20:00, Οικία Πανουργιά
Με μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στο Στρατηγό Μακρυγιάννη ξεκινούν φέτος οι Επετειακές Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

Όσοι από εσάς βρεθείτε στην οικία Πανουργιά στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, έπειτα από την παραχώρηση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλαιά Βουλή):
  • α) Τους 25 αυθεντικούς πίνακες του κορυφαίου δημιουργού της λαϊκής τέχνης, Παναγιώτη Ζωγράφου, οι οποίοι είναι βασισμένοι στις πολεμικές αναμνήσεις του Μακρυγιάννη,
  • β) Το χάλκινο εκμαγείο του Στρατηγού,
  • γ) Πιστό αντίγραφο της σφραγίδας του Αρείου Πάγου των Σαλώνων.
Θα έχετε ακόμα την ευκαιρία να ακούσετε τον Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και Δικηγόρου κ. Δημητρίου Σταθακόπουλου να μιλά για: «Το έργο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, την προσφορά του και η σημασία των παρακαταθηκών του στη σύγχρονη συγκυρία», ενώ θα παρουσιαστεί και θα ηχήσει ο ταμπουράς του Μακρυγιάννη (ακριβές αντίγραφο του οργάνου).
Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 20 Απριλίου έως και την Τετάρτη 26 Απριλίου (ώρες λειτουργίας 9:30-13:30 & 18:30-22:00).
Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Φιλολόγων Φωκίδας.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...