Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αντιμέτωποι με το Κακέκτυπο

Είκοσι πέντε (25) εκατομμύρια ψηφοφόροι είπαν (επιπόλαια, ανεύθυνα- κάποιοι και δουλικά) στον Πρόεδρο τους: «Πάρτα όλα εφέντη Ταγίπ και γίνε χαλίφης- στη θέση του «χαλίφη» – Σουλτάνος , Δικτάτορας και ό,τι άλλο θέλεις».
 Άρα υπάρχει (συν)ευθύνη του λαού, επειδή οι εκλογές δεν έγιναν πχ στη Βόρειο Κορέα. Επιπρόσθετα γνώριζαν τι επρόκειτο να κάνει. Το είχε διακηρύξει. Είχε πυροδοτήσει – μπουρλότο έβαλε – στις σχέσεις του με τους Δυτικούς και ιδίως τους Έλληνες.
Μίλησε για τα -ασύνορα;-σύνορα της καρδιάς του και δεν έκρυψε τους μεγαλοϊδεατισμούς – ιδιαίτερα προς δυσμάς – με αρπακτικές διαθέσεις εδαφών και νησιών. Εζήλωσε την δόξα προγόνων του εμφανιζόμενος ως σύγχρονος Σουλτανίσκος, Κεμαλίσκος, Τσετίσκος (Τσέτες =Άτακτοι, αντάρτες εποχής Ατατούρκ) που, με το «μαχαίρι » στο στόμα, απειλούσε τους πάντες.
Αυτό το άτομο θεώρησαν οι ψηφοφόροι ότι έπρεπε να το ενθαρρύνουν, αποθρασύνουν περαιτέρω!..
Αναντίλεκτα θα μπλέξουν και άλλοι λαοί. Ο Τουρκικός λαός όμως θα πληρώσει το βαρύτατο τίμημα του εμφυλίου καθώς και του κατακερματισμού της Τουρκίας. Ποιός είναι ο κύριος υπεύθυνος; Αυτός – ο ανεύθυνος – ή αυτοί – ως υπεύθυνοι; Θυμίζω: 93 χρόνια πρίν, ένας άλλος – Γερμανός, εθνικοσοσιαλιστής – είχε γράψει το βιβλίο «Ο Αγών μου» καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις και θέσεις του. Πήρε στις εκλογές μόνον 4,5 %. 8 χρόνια όμως μετά – το 1933 – πήρε 44% από τον Γερμανικό λαό, παρά το ότι γνώριζε σαφώς ποιόν ψήφισε (;).
Τα υπόλοιπα, είναι γνωστά : 2ος παγκόσμιος Πόλεμος με εκατομμύρια νεκρούς και την Γερμανία πλήρως κατεστραμμένη.
Ποιός ευθύνεται – κατά το μέγιστο ποσοστό- εκείνος ή εκείνοι;
Ο Χίτλερ εξελέγη (κατόπιν, έγινε Δικτάτορας και αφανιστής).
Ο κος Ερντογάν πήρε τις υπερ εξουσίες που του έδωσαν. Ο Τ. Πρόεδρος εμφανίζεται ανακόλουθος και ανιστόρητος. Ενώ … ναζιστοφέρνει ακολουθώντας έναν ακραίο εθνικισμό – στα αχνάρια του Χίτλερ – κατηγορεί Ευρωπαίους και Γερμανούς ως …. Ναζιστές (;).

(Σ.Σ Τουλάχιστον ο Χίτλερ – παρά τα μύρια όσα, που δίκαια του καταλογίζουν – είχε φροντίσει να μειώσει την ανεργία, να εξυγιάνει την οικονομία της χώρας του, να ανυψώσει το γόητρο των ηττημένων Γερμανών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και να δημιουργήσει μια φοβερή πολεμική μηχανή.
Ο όψιμος θιασώτης του, τι έχει κάνει αντίστοιχα; τίποτα – παρεκτός από την οικονομική εξαθλίωση του λαού, λεονταρισμούς της πλάκας και απομόνωση της χώρας του).

ΥΓ Αντιμετωπίζουμε μιαν άφρονη επιβράβευση ενός ιδιάζοντος κακέκτυπου των: Σουλτάνων, των Τσετών, του Κεμάλ, αλλά και του Αδόλφου !…
Συνιστάται επαγρύπνιση!….

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...