Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Εννιά εμπειρίες που θα σε κάνουν να πας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πώς να περάσεις καλά με φίλους, οικογένεια ή μόνος Έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Αθήνας στο Δέλτα του Φαλήρου, αποτελεί αγαπημένη επιλογή των περισσότερων κατοίκων της πόλης για εξόρμηση εντός των τειχών της.
Ακολούθησε κι εσύ το παράδειγμά τους και γέμισε την ημέρα σου με εμπειρίες και δραστηριότητες που θα σε κάνουν στην κυριολεξία να νιώσεις αληθινός Ευρωπαίος.
Ποια καλύτερη αφορμή, λοιπόν, για μια απολαυστική βόλτα από ένα πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών; Πάρε τους φίλους, την οικογένεια, ακόμη και τα κατοικίδια και βάλε πλώρη για το πιο άρτια οργανωμένο πολιτιστικό κέντρο της πόλης και απόλαυσε μια ημέρα που τα έχει πραγματικά όλα. Αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις –σχεδόν ένα χρόνο μετά την δημιουργία του– στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος; Ακολουθεί μια επιλογή δραστηριοτήτων με όλα αυτά που μπορείς να κάνεις, περνώντας πραγματικά ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή και –γιατί όχι– ακόμη και μόνος. Να απολαύσεις τον καφέ σου στο αίθριο
Στον εξωτερικό χώρο του πολιτιστικού κέντρου και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη, πιάσε τραπέζι κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και απόλαυσε όσο πιο χαλαρά μπορείς τον πρώτο καφέ της ημέρας. Μάλιστα, αν πεινάσεις θα βρεις δύο καντίνες, απ' όπου μπορείς να προμηθευτείς γευστικά σνακ. Επίσης, μπορείς να τον πάρεις στο χέρι και να τον πιεις βολτάροντας στους υπαίθριους χώρους του πάρκου.
Να πάρεις μέρος σε διάφορες δραστηριότητες δωρεάν

Αναλόγως τα ενδιαφέροντά σου μπορείς να πάρεις μέρος στις ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πάρκο και να περάσεις την ημέρα σου με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχεις συνηθίσει. Μαθήματα χορού, πιλάτες και γιόγκα, ιστιοπλοΐα και καγιάκ στο κανάλι, εργαστήρια κηπουρικής κ.α. βρίσκονται στη διάθεσή σου για δημιουργική απασχόληση.
Να πάρεις τα παιδιά σου και να τους αφιερώσεις μία ημέρα στη φύση

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για ένα παιδί που μεγαλώνει στην πόλη, από λίγες ποιοτικές στιγμές με τους γονείς του στη φύση. Στο πάρκο, λοιπόν, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος, μεγάλος ανοιχτός χώρος με γρασίδι –το Ξέφωτο– όπου μικροί και μεγάλοι γίνονται και πάλι παιδιά, μέσα από ατελείωτο παιχνίδι κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Σημείωσε, ότι δεν είναι λίγες και οι δραστηριότητες που διοργανώνονται για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του πάρκου. Να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο
Με τον καιρό, πλέον, σύμμαχό σου, πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο, επίλεξε κάποια από τις καρέκλες –αν το επιθυμείς στρώσε κουβερτούλα στο γρασίδι– στα ελικοειδή μονοπάτια ανάμεσα από τις εκτάσεις του ηλιόλουστου Μεσογειακού Κήπου και κάτω από την ανακουφιστική σκιά των αμέτρητων δέντρων –πανήψυλα πεύκα και ελιές, αλλά και μικρότερα δεντράκια– ξεφύλλισε και διάβασε στη φύση το βιβλίο της επιλογής σου, συνοδεία των αρωμάτων από την μεγάληι ποικιλία φυτών που συναντάται εδώ όπως λεβάντα, θυμάρι, δενδρολίβανο, φασκόμηλο κ.α. Φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να προβείς σε μια τέτοια δραστηριότητα στην Αθήνα;
Να απολαύσεις πανοραμική άποψη της πόλης από ύψος 32 μέτρων

Ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια οδηγούν από τον Μεσογειακό Κήπο του πάρκου σε έναν λόφο με ανηφορική κλίση και ύψος 32 μέτρων, πάνω ακριβώς από το κτήριο όπου στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή. Από εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε πανοραμική θέα στη θάλασσα δυτικά, καθώς και την Ακρόπολη στα ανατολικά. Στο συγκεκριμένο σημείο σας περιμένει ακόμη μία έκπληξη. Ο λόγος για τον Φάρο με τους γυάλινους τοίχους, έναν χώρο 900 τ.μ., ο οποίος ενδείκνυται για ανάγνωση ή περισυλλογή με θέα, εκθέσεις και διάφορες εκδηλώσεις. 
 Να κάνεις πικ νικ με την παρέα σου  
Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και επιλέξτε τον φιλόξενο και ανοιχτό για το κοινό χώρο του –η εικόνα του θυμίζει πολύ έντονα μεσογειακό τοπίο– Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για ένα υπαίθριο τσιμπούσι στην πόλη οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Συνδυάστε, μάλιστα, το τερπνόν μετά του ωφελίμου και πάρτε μέρος σε κάποια από τις δραστηριότητες που διοργανώνονται στο χώρο (γιόγκα, ξεναγήσεις κ.α.). 
 Να κάνεις μια ποδηλατάδα 
Σε τρία σημεία περιμετρικά το πάρκου υπάρχουν σταθμοί ποδηλάτων προς ενοικίαση για μικρούς και μεγάλους, έτσι ώστε να απολαύσεις την βόλτα σου στον μοναδικό αυτό προορισμό (δημόσιο πλέον) πολιτισμού πάνω σε δύο ρόδες. Η διαδικασία ενοικίασης είναι πολύ απλή, αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη σχετική ταμπέλα, ενώ το κόστος ανέρχεται σε €1/ ώρα, επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορα πακέτα χρόνου. Οι κάρτες εγγραφής ανέρχονται €3 (με τρεις ώρες ποδηλασίας) και €5 (online εγγραφή, με 5 ώρες ποδηλασίας). 
Να σερφάρεις στο ίντερνετ
Στο κτήριο της βιβλιοθήκης, στο ισόγειο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαθέτει έναν ήσυχο χώρο για εσένα που χρειάζεσται δωρεάν σερφάρισμα στο ίντερνετ. Με υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, λοιπόν, σου δίνεται η δυνατότητα να ψάξεις όλο εκείνο το υλικό που χρειαζόσουν, να κάνεις την έρευνα απαιτεί η σχολή σου, να χαζέψεις στα διεθνή μέσα κ.α. 
Να ενημερωθείς για την επικαιρότητα
Στο χώρο της βιβλιοθήκης θα βρεις ένα σαλόνι με αναπαυτικούς καναπέδες και τραπέζια όπου μπορείς να ξεφυλλίσεις διάφορες ημερήσιες εφημερίδες, επιλέγοντας από το αντίστοιχο stand εκείνη της αρεσκείας σου. 

Πηγή: www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...