Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η χούντα Ερντογάν σπάει ρεκόρ! Γέμισε τις φυλακές δημοσιογράφους

Ο Ερντογάν σπάει ρεκόρ! Οι 228 δημοσιογράφοι που έχει φυλακίσει αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ όπως γράφει το Turkish Minute.Το…ρεκόρ καταγράφηκε από το Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου με έδρα τη Στοκχόλμη.

Το Σάββατο η Τουρκία προσέλκυσε την προσοχή των διεθνών οργανισμών δημοσιογραφίας όταν 21 δημοσιογράφοι που ήταν προφυλακισμένοι  για οκτώ μήνες, απελευθερώθηκαν για λίγες ώρες και τους συνέλλαβαν ξανά!
 Από τους 228 δημοσιογράφους οι  194 είναι υπό κράτηση εν αναμονή  δίκης, οι περισσότεροι χωρίς καν να ξέρουν γιατί κατηγορούνται!
92 δημοσιογράφοι είναι αυτοεξόριστοι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία  21 δημοσιογράφοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή στις τουρκικές φυλακές. Δεκατρείς δημοσιογράφοι βρίσκονται υπό αστυνομική κράτηση και δεν έχουν ακόμη επισήμως συλληφθεί. Επιπλέον, έεντάλματα κράτησης έχουν εκδοθεί για 92 δημοσιογράφους που ζουν στην εξορία ή παραμένουν ελεύθεροι στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...