Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Νέες διώξεις στην Τουρκία. Πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου ζητά το ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε σήμερα από την Τουρκία «πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου», την επομένη νέων μαζικών διώξεων εναντίον υπόπτων ως οπαδών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
«Ασφαλώς η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και να διώξει αυτούς που ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αυτό οφείλει να γίνει με πλήρη σεβασμό στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του σε σύνοδο της ΕΕ στη Μάλτα.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν χθες περίπου 1.120 πρόσωπα ως ύποπτα ότι ανήκουν στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος συνολικά περισσοτέρων από 3.200 προσώπων και 8.500 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να τα συλλάβουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Εξάλλου παύτηκαν περισσότεροι από 9.100 αστυνομικοί, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η αστυνομία.
Αυτές οι μαζικές συλλήψεις, έκτασης πρωτοφανούς τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά την οριακή νίκη του προέδρου Ερντογάν στο δημοψήφισμα για την επέκταση των εξουσιών του, η νομιμότητα του οποίου αμφισβητείται από την αντιπολίτευση.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί  την Τουρκία, να μειώσει τις εντάσεις  αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, για την δήθεν Τουρκική κυριαρχία του Αγαθονησίου προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις από το Ελληνικό ΥΠΕΞ.Η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή είναι ξεκάθαρη στην πλήρη υποστήριξη της συνθήκης της Λωζάνης (της συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκία μετά τον Μικρασιατικό πόλεμο) και όλων των κειμένων που σχετίζονται με το Αιγαίο πέλαγος.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...