Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση ο Πολάκης στέλνει στον εισαγγελέα τους σαμποτέρ ιατρικού εξοπλισμού!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ «ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για τη βλάβη ενός καρδιοαγγειογραφικού συγκροτήματος, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έδωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος καθώς όπως αναφέρει πρόκειται για «ζημιά από κακή χρήση, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στο εν λόγω σύστημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Το κόστος της επισκευής της «ζημιάς» ανέρχεται στις 24.497,00 ευρώ και αύριο Παρασκευή, 28 Απριλίου, «κατά δήλωση της συντηρήτριας εταιρείας θα έχει αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία του καρδιοαγγειογραφικού συγκροτήματος».
Ο Ευαγγελισμός έμεινε χωρίς αγγειογράφο (για στεφανιογραφίες)
Η Διοίκηση τονίζει ότι ενημερώθηκε για την βλάβη την Παρασκευή, 21 Απριλίου και αμέσως άρχισαν οι διαδικασίες για τον έλεγχο και αποκατάσταση της, σημειώνοντας ότι «η βλάβη αυτή δεν είναι συνήθης και δεν διατηρείται στοκ τέτοιων ανταλλακτικών στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης αποκατάστασης της πλήρους και ασφαλούς λειτουργίας».
Επισημαίνει επίσης ότι έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την προμήθεια δύο καρδιοαγγειογραφικών συγκροτημάτων, ενός ρομποτικού συστήματος αγγειογραφίας για το υβριδικό χειρουργείο και ενός συγκροτήματος μαγνήτη 3Τ και έχει δρομολογηθεί η σταδιακή ανανέωση ιατρικού εξοπλισμού του νοσοκομείου. «Με πρόγραμμα και σχεδιασμό προχωράμε με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος, όπως πετύχαμε με το υγρό οξυγόνο που από 0.67 λεπτά /m3 κατέβηκε στα 0.36λεπτά/m3. Το ίδιο έχει ξεκινήσει και στον Εργαστηριακό και στο Χειρουργικό Τομέα».
Σωματείο Εργαζομένων
Την ανάγκη ανανέωσης μεγάλου μέρους του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων, με αφορμή τη «βλάβη του αγγειογράφου» του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (στεφανιογραφία), που για σχεδόν μια βδομάδα δεν λειτούργησε.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «ακτινολογικά μηχανήματα, ενδοσκόπια, μικροσκόπια, αυτόματοι αναλυτές βιοχημικού, αξονικοί τομογράφοι, μαγνήτες, υπερηχογράφοι και άλλα ιατρικά όργανα, μηχανήματα και συσκευές, λόγω παλαιότητας, έντονης χρήσης, λήξης της εγγύησης συντήρησης, υφίστανται συχνά βλάβες», με αποτέλεσμα «οι εξετάσεις για τους ασθενείς να καθυστερούν και το νοσοκομείο να πληρώνει υπερβολικά ποσά στις προμηθεύτριες εταιρείας για την επισκευή τους».
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...