Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ο Μητσοτακης διέλυσε και την ΝΔ στην ευαισθητη περιοχή του Έβρου…βροχή οι παραιτήσεις!!!

Χαμός στην «παράγκα» της ΝΟΔΕ Έβρου. «Βροχή» οι παραιτήσεις με αιχμές για παραμάγαζα και παράκεντρα παλαιοκομματικού τύπου, για διαφόρων ειδών συμφέροντα και για διοίκηση – θέατρο παραλόγου.

Τελικά τα όσα γράφαμε στο άρθρο μας «Κωμικοτραγικές καταστάσεις στην «παράγκα» της ΝΟΔΕ Έβρου» επιβεβαιώνονται, μέρα με τη μέρα. με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.
Μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της ΝΟΔΕ Έβρου Φώτη Αδαμάκη, είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου και υποψηφιότητα είχαν δηλώσει ο Σπύρος Μιχαλόπουλος και ο Άκης Παρασκευόπουλος.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο Σπύρος Μιχαλόπουλος ανακοίνωσε, ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του και ότι αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για τραγελαφική εκλογική διαδικασία, ότι η ΝΔ δεν είναι το κόμμα που αλλάζει και πως είναι προφανές ότι στην παράταξη δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα χώρος για το «νέο».
Το βράδυ του Σαββάτου η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου με δελτίο Τύπου γνωστοποίησε πως η εκλογική διαδικασία της Κυριακής δεν θα διεξαχθεί, καθώς υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, ο κ. Πολυζώης (Άκης) Παρασκευόπουλος, τον οποίο η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος τον ανακήρυξε Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου.
Πρόεδρος σε ποια ΝΟΔΕ δηλαδή, σε αυτή που δεν θα έχει μέλη αφού ένας – ένας πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει;
Το απόγευμα της Κυριακής παραιτήθηκε από το αξίωμά του στη ΝΟΔΕ Έβρου ο κ. Παύλος Σ. Μιχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης σε δήλωσή του αναφέρει:
Με αίσθημα ευθύνης και για λόγους συνέπειας στις αρχές μου και στα πιστεύω μου όσον αφορά την ανάμιξη στα κοινά υπέβαλα πριν λίγη ώρα την παραίτησή μου στα αρμόδια όργανα του κόμματος από την θέση του Θεματικού Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου και Αγοράς της ΝΟΔΕ Έβρου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση αναφέρονται αναλυτικά στην επιστολή που απέστειλα αρμοδίως.
Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους της ΝΟΔΕ που συνεργάστηκαν μαζί μου μέχρι τούδε. Η ταπεινότητά μου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας και να αντιμάχεται την όποια καταστροφική κυβερνητική πολιτική και σαν άτομο και από όποια θεσμική θέση κατέχει.
Με τιμή
Παύλος Σ. Μιχαηλίδης
Τα ξημερώματα της Δευτέρας παραιτήθηκε ο κ. Απόστολος Τζιτζούδης από τη θέση του Γραμματέα της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου, αφήνοντας αιχμές για παραμάγαζα και παράκεντρα παλαιοκομματικού τύπου, για διαφόρων ειδών συμφέροντα, για διοίκηση – θέατρο παραλόγου, όπου κάποιοι κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον και σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. στο νομό αποπροσανατολίζεται από τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της.
Ο κ. Τζιτζούδης αναφέρει σε επιστολή του:
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την αποχώρησή μου από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ του νομού Έβρου καθώς και την παραίτηση μου, από την θέση του εκλεγμένου υπευθύνου Παιδείας του νομού. Όλο αυτό το διάστημα δούλεψα με μοναδικό σκοπό το τοπικό και εθνικό συμφέρον.
Οι δράσεις που έγιναν από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και σήμερα, αποδεικνύουν ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου και τα στελέχη της όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά σε όλους τους ανθρώπους του νομού ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών και κομματικών πεποιθήσεων. Προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε ανιδιοτελώς οι περισσότεροι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παρουσίαση και επίλυση των προβλημάτων σε κάθε επίπεδο.
Όλα τα παραπάνω όμως παραμερίστηκαν κατά τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών όταν μπήκαν στη μέση διαφόρων ειδών συμφέροντα με συνέπεια να διαταραχθεί η ενότητα της διοίκησης του νομού και να καταλήξουμε σε ένα «εκλογικό φιάσκο». Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω να εκπροσωπώ κάτι που απέχει πολύ από τη λογική του αδιαίρετου και του αδιάσπαστου. Πολλοί μέσα στη διοίκηση φαίνεται να εκπροσωπούν μόνο το φαίνεσθαι, το οποίο δε συνάδει με τη δική μου νοοτροπία. Αντιλαμβάνομαι πλέον ότι η Ν.Δ. στο νομό αποπροσανατολίζεται από τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της. Σε αυτό βοηθούν δυστυχώς οι «αυλικοί» του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τη θέλησή του ιδίου για αλλαγή και συμφωνία αλήθειας, η οποία μετατρέπεται σε συμφωνία αναλήθειας από κάποια τοπικά και κεντρικά στελέχη. Άλλωστε «δεν είμαστε και εκκλησία» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μεγαλύτερα στελέχη της ΝΔ σε συνάντηση σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης αφού αρχικά είχαμε εκφράσει τα παράπονα μας και τις διαφωνίες μας στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.
Θα ήθελα να δω τη ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου πραγματικά ανανεωμένη και απαλλαγμένη από παραμάγαζα και παράκεντρα παλαιοκομματικού τύπου. Την ώρα που η σημερινή ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, δεν μπορώ δυστυχώς να συνεχίσω σε μία διοίκηση – θέατρο παραλόγου, όπου κάποιοι κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον και όχι το κοινό. Είμαι πεπεισμένος ότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου μόνο με ιδιοτελή κριτήρια θα παρέμενε, αφού φαίνεται ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν, συνεργάστηκαν και κυρίως πίστεψαν σε μένα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας για το καλό της πατρίδας μου και του νομού Έβρου, ανεξαρτήτως κομματικής ιδιότητας.
Με εκτίμηση,
Απόστολος Τζιτζούδης
Καλές οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις με τις γενικόλογες διαπιστώσεις, αλλά για την τραγική κατάσταση της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου υπάρχουν υπεύθυνοι και υπόλογοι… Πίσω από τη διάλυση της τοπικής οργάνωσης υπάρχουν ονοματεπώνυμα και ευθύνες… Και τα μέλη και οι ψηφοφόροι του κόμματος θα πρέπει να μάθουν ποιοι είναι αυτοί, ποια είναι τα παραμάγαζα, τα παράκεντρα και τα διαφόρων ειδών συμφέροντα και ποιοι κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον… Και επιτέλους θα πρέπει να γίνει οικονομικός απολογισμός και να μάθουν τα μέλη της παράταξης ποιος ή ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τα μεγάλα χρέη της ΝΟΔΕ.
Πάντως παρόμοιες καταστάσεις υπάρχουν και σε άλλες ΝΟΔΕ σε όλη την Ελλάδα κάτι που δείχνει ότι η κεντρική οργάνωση του κόμματος είναι διαλυμένη και πως ο Κυριάκος έχει χάσει τον έλεγχο. Δεν μπορεί να συμμαζέψει το κόμμα του και τα στελέχη του και θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...