Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Δεν είναι ότι δεν μ' αρέσουν... Είναι ότι είναι και θα είναι άχρηστα, βλαπτικά, και επομένως ακριβά πράγματα, όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση

Έχω μεταφέρει σε αυτή την ιστοσελίδα διάφορα για τους θεωρητικούς και πρακτικούς λόγους που τα αιολικά (και εν μέρει και τα φ/β) είναι ενεργειακά ατελέσφορα, οικονομικά πανάκριβα (για αυτό που τελικά προσφέρουν) και, περιβαλλοντικά "θέατρο" με την έννοια ότι παριστάνουν κάτι το οικολογικό, κάτι που δεν ρυπαίνει και, πράγματι, δεν ρυπαίνουν, αλλά δεν μειώνουν και κανένα ρύπο!
Ξέρω ότι έχετε φάει απίθανη προπαγάνδα από, στην ουσία, πλασιέ με ποσοστά. Και καταλαβαίνω ότι δεν είναι προφανές ότι κάτι που γυρίζει, χωρίς να ρυπαίνει, είναι άχρηστο ή κακό.
Ο λόγος που τα αιολικά είναι άχρηστα και "κακά" είναι ότι δεσμεύουν κεφάλαια και τρώνε λεφτά χωρίς όμως να παρέχουν αξιόπιστη ηλεκτροδότηση. Απλά, δεν ξέρετε αν θα φυσάει τον Ιούνιο, ξέρετε ότι θέλετε ρεύμα τον Ιούνιο, και αν φυσήξει τον Ιούνιο, δεν θα ξέρετε τι να κάνετε με τις συμβατικές μονάδες που αναγκαστικά θα έχετε για να σας ηλεκτροδοτούν. Σε ένα δίκτυο, η προσφορά πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με την ζήτηση, ειδεμή έχουμε blackout. Αυτή η αναγκαστική εξίσωση προσφοράς και ζήτησης κάνει τα αιολικά βλαπτικά. Χρειάζεται προσπάθεια να εξισορροπούμε μεταβλητές πηγές σε ένα δίκτυο, και πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να ενσωματώνουμε στοχαστικές (κουτουρού) πηγές ρεύματος σε ένα δίκτυο.
Και γιατί να κάνουμε αυτές τις προσπάθειες, και να πληρώνουμε αυτά τα λεφτά, όταν μετά από 40-50 χρόνια ύπαρξης και 20-30 χρόνια επιδοτήσεων, αυτά τα πράγματα 1) εξακολουθούν και είναι ενεργειακά ασήμαντα και 2) έχουν αποδείξει, ότι όσο ρεύμα εγχέουν, πάει στράφι είτε λόγω αναγκαστικών απορρίψεων και κυρίως από την μείωση της αποδοτικότητας των συμβατικών μονάδων λόγω μεταβλητής λειτουργίας.
Πετάμε λεφτά που δεν έχουμε για κάτι που είναι αποδεδειγμένα άχρηστο και βλαπτικό. Κάτι που ποτέ δεν θα είναι ο,τιδήποτε άλλο από επιδοτούμενη αρπαχτή. Δεν είναι ότι "δεν μ'αρέσουν". Ούτε ενοχλούν τράγους ή αγελάδες. Είναι άχρηστα, είναι ακριβά, είναι βλαπτικά στην ηλεκτροδότηση.

Δείτε το βίντεο, έχει ελληνικούς υπότιτλους και είναι εύκολα κατανοητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...