Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Ο Ερντογάν απαγόρευσε τη Wikipedia

Σε ακόμα μια πρωτοφανή απόφαση, σε πλήρη αντίθεση με τα θεμελιώδη δικαιώματα της ελευθερίας στην πληροφόρηση, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων στη χώρα. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος Ερντογάν απαγόρευσε στους πολίτες του να συνδέονται και να ανατρέχουν στη δημοφιλή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια «Wikipedia», απομακρύνοντας έτσι τη χώρα του ακόμα περισσότερα από τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο...
Επίσημα δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για αυτή την απόφαση.
Η αφορμή για την απαγόρευση, που ισχύει από σήμερα και συνεπάγεται ότι οι υπολογιστές που συνδέονται στο διαδίκτυο από τη γειτονική χώρα δεν θα μπορούν να περιηγηθούν στην εν λόγω ιστοσελίδα της Wikipedia, είναι ορισμένα λήμματα, τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, «υποστηρίζουν την τρομοκρατία», εννοώντας προφανώς τον κουρδικό αγώνα για ανεξαρτησία.
Μια δεύτερη αιτιολογία είναι επίσης ότι στη Wikipedia περιλαμβάνονται λήμματα που συνδέουν την Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος, αναφέροντας ότι υπόγεια το τουρκικό κράτος στηρίζει τους τζιχαντιστές... Στα σχετικά λήμματα της δημοφιλούς εγκυκλοπαίδειας περιλαμβάνονται ορισμένες αναφορές που πιστοποιούν το παραπάνω, όπως η υπόθεση με τη μυστική παροχή όπλων στους τζιχαντιστές από το τουρκικό κράτος, που αποκάλυψε εφημερίδα.
Οι αντιδράσεις στη χώρα είναι ήδη πολύ μεγάλες, αν και εκφράζονται προς το παρόν μόνο στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς πολίτες να αναφέρουν χαριτολογώντας ότι πλέον θα πρέπει να επιστρέψουν στην έντυπη εγκυκλοπαίδεια Papyrus Larousse Britannica...


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...