Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ 43ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΑΘΗΝΑ 13 ΜΑΪΟΥ 2017, ΩΡΑ 19.00 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τρίτη χρονιά εφέτος μια ειδική εκδήλωση του Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη του διεθνώς καταξιωμένου Ακαδημαϊκού και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Δημήτρη Τριχόπουλου. Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών είναι η αρχαιότερη ιατρική εταιρεία της χώρας και το ετήσιο πανελλήνιο ιατρικό της συνέδριο, καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια επιστημονική συνάντηση Ελλήνων ιατρών . Ως εκ τούτου, κρίθηκε ως ο καταλληλότερος χώρος για την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη ενός επιστήμονα που τίμησε όσο λίγοι τη χώρα μας.
Η τιμητική εκδήλωση περιλαμβάνει Διάλεξη εις Μνήμην (Memorial Lecture) και Στρογγυλή Τράπεζα με επιδημιολογικό θέμα. Προσκεκλημένος ομιλητής για τη διάλεξη είναι ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Μήτσιας, που θα μιλήσει με θέμα: "Εγκεφαλικά αγγειακά επεισόδια: πρωτοπαθής και δευτεροπαθής πρόληψη επί τη βάσει των δεδομένων των επιδημιολογικών μελετών του ελληνικού χώρου."
Στη στρογγυλή τράπεζα που θα ακολουθήσει, με συντονιστές τον Θ. Μουντοκαλάκη και την Α. Τριχοπούλου και ομιλητές την Ε. Χατζηανδρέου και τους Ν. Καρατζά, Δ. Μπούμπα και Π. Καψή, θα συζητηθεί ο τρόπος αξιοποίησης των ευρημάτων από τις μεγάλες έρευνες CHANCES και HYDRIA του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας στην πρόληψη χρόνιων νόσων στη χώρα μας. Οι επιδημιολογικές αυτές έρευνες αποτυπώνουν για πρώτη φορά σε τόσο ευρεία κλίμακα κοινωνικό-οικονομικά στοιχεία και δεδομένα υγείας (για υπέρταση, διαβήτη, παχυσαρκία κ.α.), καθώς και εκτίμηση διατροφικών, ανθρωπομετρικών και βιοχημικών δεικτών σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού. Στη στρογγυλή τράπεζα θα διερευνηθούν τρόποι με τους οποίους τα σπουδαία αυτά ευρήματα θα ενταχθούν στην ιατρική πράξη, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, αλλά και την καθημερινή ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...