Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Έρχεται η δικαίωση για την Ελλάδα μετά από 7 χρόνια: ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2009.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να καταργήσει σύντομα τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα η οποία διαρκεί από το 2009, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο λόγος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι η Ελλάδα το 2016 , για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πληροί το κριτήριο του ελλείμματος το οποίο θέτει το Μάαστριχτ αφού βρίσκεται σαφώς κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) και το πλεόνασμα του προϋπολογισμού έχει υπερβεί το 0,7% του ΑΕΠ.
Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει πιθανόν στις 17 Μαϊου την λήξη της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος, είπε ο ίδιος αξιωματούχος της Ε.Ε., σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα και με πρόσφατο δημοσίευμα στο έντυπο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Agence Europe, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας, την Τετάρτη 17 Μαΐου, πρόταση που θα γίνει από τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί όταν θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη- μέλη.


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...