Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Ασύμμετρη απάντηση Τραμπ σε Ερντογάν: Τάχιστα στέλνουμε όπλα στους Κούρδους!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Ξεκινάμε άμεσα την αποστολή»!
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να ξεκινήσουν να προμηθεύουν «πολύ γρήγορα» με όπλα και εξοπλισμό τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, αλλά η διανομή θα γίνει σταδιακά και υπό στενή παρακολούθηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

«Έχουμε ήδη μια συγκεκριμένη ποσότητα οπλισμού στην χώρα που χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό των δυνάμεων της Συριακής Αραβικής Συμμαχίας και κάποια από τα όπλα αυτά μπορεί να διανεμηθούν πολύ γρήγορα», τόνισε ο σμήναρχος Τζον Ντόριαν στους δημοσιογράφους. Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα, αλλά τόνισε πως η διανομή θα γίνει σταδιακά και με βάση τις ανάγκες.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η απόφαση για εξοπλισμό του YPG, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, έγινε για να διασφαλιστεί η νίκη στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.
Ερωτηθείς αν οι Σύροι Κούρδοι κληθούν να επιστρέψουν τον οπλισμό μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αυτής, ο Ντόριαν σημείωσε πως οι Κούρδοι μαχητές θα «χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους πολεμώντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους». Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πολυβόλα, πυρομαχικά και όλμους.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν «χωρίς καθυστέρηση» την απόφασή τους για τον εξοπλισμό των Σύρων Κούρδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...