Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! Κακουργηματικές διώξεις για απιστία σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών στην εκλεκτή των Σαμαροβενιζέλων

Πρόταση της εισαγγελέως για παραπομπή της Σαββαΐδου σε δίκη, που με τις συνοδευτικές κατηγορίες κινδυνεύει ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.
Για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες για τον αγώνα που έδωσαν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου η εν λόγω κυρία, να μη παυθεί απ’ τη θέση της ως επικεφαλής της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.
Η αρμόδια εισαγγελέας, κα Μαρία Γκαντέ, ζητά με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή σε δίκη της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εξόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.
Η εισαγγελική λειτουργός, με την υπ’ αριθμ. 796/2017 εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Εναντίον της Κατερίνας Σαββαϊδου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη απ μετά από καταγγελίες ότι επιχείρησε να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση σε εταιρεία που είχε εκκρεμότητες με πρόστιμα εκατ. ευρώ.
Η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε κατηγορηθεί και για παραλείψεις στον έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κάθε νοήμονα πολίτη…
Πάντως για την παραπομπή της ή μη σε δίκη θα αποφανθεί τελικά το Συμβούλιο Εφετών.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...