Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες, δημότες και φίλοι του Δήμου Δελφών,
Στις πόλεις μας και στα χωριά μας έχουμε πλέον κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στην αποκομιδή απορριμμάτων από τους πράσινους και μπλε κάδους.

Αυτό οφείλεται τόσο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας και στην εντατική προσπάθεια όλου του μηχανισμού μας, όσο (και κυρίως) στην καλή δική σας προσπάθεια, στην συμμόρφωσή σας με τους κοινωνικούς κανόνες και στην ενεργό συμμετοχή σας. Υπάρχουν σήμερα στον τομέα αυτό μόνο κάποιες ελάχιστες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Έχουμε παρατηρήσει ότι σε ορισμένες Κοινότητες, σε πολύ συγκεκριμένους κάδους αποκομιδής, δημιουργούνται προβλήματα (σακούλες εκτός κάδων, συσσώρευση σκουπιδιών μολονότι ο παρακείμενος κάδος σε λίγα μέτρα απόσταση έχει πολύ χώρο κ.λπ.). Το ίδιο συμβαίνει και σε συγκεκριμένα σημεία κοινόχρηστων χώρων. Απαιτείται απ’ όλους μας εγρήγορση. Απαιτείται κοινωνικός έλεγχος. Οι λίγες κακές συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν και να στηλιτευτούν, ώστε σταδιακά να εξαλειφθούν. Ο Δήμος μας, έχοντας πλέον ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του σε ικανό βαθμό και σχεδιάζοντας επιπλέον αναβάθμιση των υπηρεσιών του, έχοντας ζητήσει κι έχοντας δεχτεί την κοινωνική στήριξη στην προσπάθεια να ευπρεπίσουμε περαιτέρω τον τόπο μας, οφείλει να επιδείξει αυστηρότητα απέναντι στους ελάχιστους που εξακολουθούν να μην επιδεικνύουν την αναγκαία κοινωνική συνείδηση. Εν όψει και της απαιτητικής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, σας παρακαλώ όλους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι.
Η πόλη μας (και το χωριό μας) είναι το κοινό μας σπίτι.
Η πόλη μας είμαστε εμείς οι πολίτες.
Ως δημότες του Δήμου Δελφών, ας κρατήσουμε το όνομα του Δήμου μας ψηλά, όπως του αρμόζει.  


Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...