Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Θα πάει πολύς κόσμος φυλακή για το Ερρίκος Ντυνάν

«Δεν πάμε για σόου, πάμε για ουσία. Φτιάξαμε έναν κατάλογο πρώτων κρισίμων εγγράφων, που θα ζητήσουμε από τις αρμόδιες Αρχές να μας τα δώσουν άμεσα, μέσα στην εβδομάδα» δήλωσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, στον ραδιοφωνικό σταθμό του…Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Επιτροής της Βουλής και αναφερόμενος στη δυνατότητα να υπάρξει κάθαρση στον χώρο της Υγείας διευκρίνισε ότι «η αρμοδιότητα της Βουλής αρχίζει και τελειώνει στην εξέταση και στην ανάδειξη». «Τιμωρία δεν μπορεί να επιβάλει, αλλά παραπέμπει στη Δικαιοσύνη, ακριβώς όπως έγινε και με την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων, όπου πάρα πολλά πράγματα αποκαλύφθηκαν, κι όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά και για πολιτικά πρόσωπα, μεγαλοεκδότες κ.λπ.» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Τρέχουν ήδη οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης (σ.σ. για τα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής που αφορούσε τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ). Από όσο γνωρίζω είναι θέμα μηνών να έλθουν τα πρώτα ραβασάκια. Είναι η πορεία των πραγμάτων. Και η εντολή και η υπόδειξη και η πίεση από την πλευρά της ίδιας της κοινωνίας επιταχύνει πολλές φορές τα πράγματα».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», από τη διερεύνηση της οποίας θα ξεκινήσει το έργο της η Επιτροπή, ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε: «Η περίπτωση του Ντυνάν είναι όντως πολύ αμαρτωλή και θα φανεί. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι εκποιήθηκε εν μία νυκτί με έναν μοναδικό πλειοδότη, σε μία εταιρεία που συστήθηκε πριν από 15-20 μέρες από τον πλειστηριασμό, με κεφάλαιο 60.000 μόνο, για να δώσει 115 εκατ., δηλαδή όσα ήταν και το χρέος, μία καθαρά προκατασκευασμένη διαδικασία. Μπορεί μεν να είναι νόμιμη, νομότυπη, αλλά πίσω από αυτήν κρύβονται διάφορα πράγματα, κρύβονται υπουργικές πιέσεις, αιφνίδιες αλλαγές διοικητικού συμβουλίου, μάλιστα πιθανότατα αναρμοδίως από τον τότε υπουργό, κρύβονται συναλλαγές, κρύβεται μια παρέμβαση υπουργού για να σταματήσει μια προηγούμενη διαδικασία και αντιδικία με τους δανειστές, να μπει το νερό στο αυλάκι, κρύβεται μία υπουργική τροπολογία που συμπεριλαμβάνει το σήμα υπό εκποίηση πάλι παρατύπως και κρύβονται φυσικά και κακοδιαχειρίσεις του προηγούμενου διαστήματος που οδήγησαν ένα νοσοκομείο στην ανάγκη να πουληθεί, δηλαδή σε μία χρεοκοπία ουσιαστικά του νοσοκομείου


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...